Bella Nilsson – Barndomen i Iran

I min barndoms familj firade man inte födelsedagar. Födelsedagar var bara en påminnelse om alla oönskade flickor i familjen som min pappa sa. Inte förrän jag kom till Sverige firade jag för första gången min födelsedag och det gjorde jag tillsammans med min pojkvän. Jag fick känna den där härliga känslan att blåsa ut ljusen på sin alldeles egna tårta med påhejade rop från hans släkt och vänner – känslan var magisk och gav mig tårar i ögonen.

Min mor var hemmafru och var besatt av sitt utseende och försökte med alla medel behaga min far för att få honom att låta bli andra kvinnor. Hon hade även en stor förkärlek för svart magi som hon inte tvekade att använda mot dem som ville henne illa och då låg min far nära till hands då han systematiskt var otrogen och slog både henne och oss barn och var husets tyrann. Jag minns att hon klippte av några hårstrån från min pappas huvud då han låg och sov för att vid ett senare tillfälle då vi var ensamma elda upp håret tillsammans med en bit torkad djurhud, stanken var olidlig inte ens rökelsen hade någon effekt på detta otyg. Detta skulle ha till syfte att få honom att sluta med sin otrohet. Min mamma ansåg i princip att det var mitt fel att pappa var otrogen och inte älskade henne tillräckligt då jag föddes som en flicka.

Min far arbetade som hamnchef i en kuststad som heter Bandar Abbas ändå bort vid Persiska viken vilket var långt ifrån vårt hem i Teheran. Han basade över en stor personalstyrka och styrde sina undersåtar med militäriska metoder (precis som han gjorde hemma). Han liknade sig själv som en kung där endast kronan fattades – ingen ödmjukhet där inte. Min far hade också en förkärlek för både, whisky, kvinnor och cigarrer tills han fick sin första hjärtinfarkt och jag undrar än idag om det var den svarta magin eller det hårda livet som gav honom den och jag ställer mig starkt frågande till hur man kan få infarkt i ett organ som uppenbarligen inte fanns – hjärtlös som han var. Pappa hatade som sagt att få döttrar då han ansåg att de bara var till besvär och att en son var den som kunde lyckas och bli framgångsrik i livet precis som han själv. Redan vid 7 års ålder funderade jag mycket kring hur min far resonerade och kom fram till den slutsatsen att flickor absolut skulle kunna komma lika långt som pojkar och det blev nästan som en tävling för mig att bevisa att han hade fel.
Jag växte upp utan kärlek, utan ömhet. Min första kram fick jag först sedan jag kommit till Sverige. Det var min första kram någonsin, första gången någon rörde mig med ömhet.

”Man bygger inte sin framtid genom att gömma sig bakom en dålig barndom, då har man glömt vem som egentligen sitter bakom ratten” Bella Nilsson

16 kommentarer om “Bella Nilsson – Barndomen i Iran”

 1. Fy fan vad upprörd jag blir när jag läser detta tycker du är stark som lyckats så bra trots dålig start i livet kram från mig.

  Svara
 2. Fy Tusan vilket elände Bella, det låter inget vidare. En annan har ju knegat sen man var 12 men morsan å farsan har ju inte slösat med kramar direkt. Stå på dig tjejen du verkar ju klara av det mesta.

  Svara
 3. När jag läste ditt inlägg blev jag alldeles kall och skämdes samtidigt åt mina så kallade “problem” som verkar ganska meningslösa när man jämför. Nu vill jag läsa fortsättningen och kommer ha svårt att vänta på nästa inlägg. Tack för din blogg fina Bella Kram förresten.

  Svara
  • Tack Lise, Alla har sina problem och man ska aldrig jämföra vem som har det värst. Du kan bara jämföra med dig själv.

   Svara
 4. Jag ska va ärlig å säga att att jag aldrig läst en blogg men frugan tvingade hit mig och jiddrade nåt om rosa säckar. Då jag själv e byggare var jag ju tvungen att kolla in vad du nu hittat på. Tycker det du skriver är bra och ser fram mot dom där “avslöjandena”

  Svara
 5. Tjena Bella!
  Helt sjukt och man har ju hört och förstått att så kan det vara ute i världen.
  Du verkar ha haft en omtumlande uppväxt med mycket dramatik och ändå lyckats landa med båda fötterna så bra här Sverige. Kul att du uppskattar Vårt land så bra som gav dig möjligheten att utveckla dina färdigheter på bästa sätt.
  Kärleken, omtanken och humorn är ledorden här i livet som man kommer väldigt på.Det känns som att du har bra människor runt dig hemma och på jobbet. Fortsätt att stå på dig i alla lägen och backa inte för det som känns rätt. Du får höra dig om du får för dåligt med
  kramar men det verkar inte vara en stor fråga då du är mån om din omgivning.
  Med vänlig hälsning
  Mats Norström ???

  Svara
  • Det var gulligt av dig att erbjuda mig lite kramar! Ja, jag älskar verkligen Sverige som jag ser som mitt ”fosterland” numer.

   Svara
  • Kul att du gillar mitt citat, som du säkert märkt citerar jag sällan andras visdomsord då jag har så mycket eget ”material” att hämta inspiration ifrån. 😉

   Svara
 6. Jag förstår varifrån du har fått din drivkraft och det gläder mig att det går bra för dig och önskar dig all lycka och framgång i framtiden.
  Ingen människa ska behöva ha en sådan uppväxt.
  Jag beundrar dig för ditt hårda jobb för det är inte vem som helst som grejar det du har gjort.
  Kram Roland du är fantastisk. ♥️♥️??

  Svara
 7. När jag va en städerska hos Bella och utslängd hemifrån för jag va pojkflicka så hade jag bara en dröm.
  Att bli som Bella
  Hon skämtade om allt vacker som en dock o super tuff i dom affärerna hon höll på med då.
  Jag var ett barn/flicka som fick se min idol betala ett högt straff.

  Och Bella du är min idol än! ❤️?

  Svara