Bella Nilsson – Think Pinks födelse

 

För 10 år sedan tog jag över rodret på NM Trading & Transport AB som mitt företag kallades innan jag fanns med i bilden och Think Pink föddes. 

Att starta ett företag helt från grunden har förstås sina utmaningar men att ta över ett bolag där det redan skapats vanor, normer och traditioner är enligt mig själv svårare. När jag tog över bolaget ville jag driva det på mitt eget vis och skapa en struktur med tydliga rutiner för att sätta min egen prägel på företaget och kunna växa i lagom takt.

Vid övertagande av ett bolag kan det många gånger bli aktuellt med personalförändringar och det skedde också i detta fall då jag tog in många yngre personer i företaget då jag gillar deras sätt att kunna formas och att de ofta har mer hunger och driv. Dessutom vill jag också bidra med arbetstillfällen till våra ungdomar som har det ganska tufft med att komma ut på arbetsmarknaden i dagens samhälle. Unga människor behöver känna sig behövda och samtidigt få lära sig kopplingen mellan arbete och mat på bordet och att ingenting kommer gratis utan hårt arbete. Utöver min egen underbara familj som består av min man och 2 små flickor ser jag även hela Think-Pink teamet som en del av min familj istället för den familj jag aldrig fick. Som ni säkert förstår gör detta att jag alltid är extra noga med att anställa rätt personal till mitt bolag och att de ska trivas till 100%.

När jag tog över företaget jobbade jag många gånger både dag och natt och sov ofta kvar på kontorets soffa för att kunna börja arbeta så tidigt som möjligt morgonen därpå. Redan några veckor efter min första dotters födelse anställde jag en gullig au-pair som jag fick stort förtroende för och gjorde att jag orkade fortsätta utveckla företaget på ett effektivt sätt.

Hur kom jag då på den rosa färgen? Jo, jag funderade ett tag på vilken färg som hade den skarpaste kontrasten till återvinningsbranschen och kom fram till att rosa var det som skulle bli min signaturfärg och nöjde mig inte förrän jag hade gått igenom varenda färgkarta som existerar i handeln för att hitta den perfekta ceriserosa nyansen!

När jag fick hem den första beställningen på rosa containers ville chaufförerna till en början inte köra dem då de tyckte att rosa var omanligt och fjantigt, men när de märkte hur många tjejer som glatt vinkade åt dem ändrades attityden snabbt.

 

 

Jag är ju som ni säkert förstått vid det här laget en envis, drivande person som inte lämnar något åt slumpen så därför förstod jag direkt att jag var tvungen att lära mig allt som går inom återvinningsbranschen.
Sagt och gjort så började jag läsa om hur hela processen gick till och hur man gjorde rent praktiskt genom att följa med våra chaufförer i det dagliga arbetet.

Nästa steg var att börja sälja själv och man kan lugnt säga att jag körde stenhårt och snittade över 100 samtal om dagen och detta fortsatte jag med under ett par år innan jag hittade säljare med det rätta drivet. Då jag första veckan som säljare var så himla ivrig att sälja in mina fina rosa produkter råkade jag vid ett tillfälle ringa till en av våra konkurrenter som av misstag fanns med på den ringlista jag använde och försöka pracka på dem mina rosa säckar. När de svarade att de faktiskt hade egna säckar och container blev jag alldeles varm i kroppen och försökte avsluta samtalet lite snyggt och tyckte själv att jag kanske varit lite väl het på gröten och borde ha läst listan mer noggrant. Efter samtalet var jag tvungen att ta en kort kaffepaus för att lugna nerverna lite men tänkte samtidigt att man faktiskt lär sig av sina misstag.

När jag kom in i återvinningsbranschen var det många som höjde sina ögonbryn. I en mansdominerad bransch där skyddsskor och gula varselvästar är standard utmärkte jag mig ganska kraftigt när jag gled in på mötena finklädd med mina 12 cm stilettklackar på fötterna. En sak är i alla fall säker och det är att jag aldrig kommer ta av mig mina klackar då jag är ganska liten och gillar att känna mig lång och ståtlig. Jag struntar i om människor lägger värderingar i mitt utseende och kopplar det till hjärnkapacitet det får stå för dem själva.

 


Ibland får jag höra på omvägar att jag är lite av en kontrollfreak och tänkte förklara för Er varför jag alltid själv vill ha koll på mitt bolag. Ett exempel på detta var när jag vid en kontroll upptäckte att en av våra största leverantörer hade saltat fakturorna med ett större belopp. När jag sedan ställde dem mot väggen försökte de slingra sig och prata om att dom minsann inte gjorde något fel, men som den lilla envisa piraya jag är lusläste jag alla underlag kopplat till fakturorna och upptäckte förstås uppenbara fel som jag slängde rakt i ansiktet på dem och efter det var de tvungna att betala tillbaka några miljoner till mig. Detta trots att dom var ett helt team mot lilla mig – men de hade bevisligen gett sig på fel person. Härmed visade jag att:


• Hjärnan inte har något med klackhöjd att göra
• En kvinna kan lyckas i en mansdominerad bransch med eller utan klackar
• En kvinnas list inte ska underskattas

På den här resan har jag fått lära mig att saker och ting inte alltid är vad det ser ut som och jag har även varit med om obeskrivbara situationer jag inte trodde existerade i vårt förhållandevis lilla land. Egentligen hade jag planerat att skriva en bok men bestämde mig till slut för att dela upp den på olika blogginlägg med tillhörande podavsnitt istället då mycket i mina upplevelser fortfarande är pågående och inte historia ännu.


Ni som var med på 80-talet kommer säkert ihåg den hårdhudade och maktgalna karaktären Angela Channing i TV-serien Falcon Crest som styrde både sitt företag och familj med en järnhand.
Numer finns det också en skylt ovanför min dörr på kontoret med just det namnet: Angela Channing som mina skojfriska säljare satt upp. Jag håller faktiskt med om att jag styr mitt företag med järnhand men jag är också rättvis och givmild och tar hand om dem som är lojala mot mig och där skiljer jag mig rejält från TV-karaktären som var en ganska obehaglig dam.

”Vägen till lycka kantas ofta av misslyckanden” Bella Nilsson

10 kommentarer om “Bella Nilsson – Think Pinks födelse”

 1. Bästa underbara kloka Bella ❤️ Så fantastisk att få ta del utav dina framgångar ❤️ Kram från Karlstad/Susanne

  Svara
 2. Roligt att vi äntligen fick reda på hur det hela började och jag får säga att jag är mäkta imponerad över vad du åstadkommit och tycker du är en stor förebild – Tack för att du bjuder på dig själv och låter oss ta del av ditt liv. Go Bella!! Ser fram mot fler spännande inlägg från dig.

  Svara
 3. Tjena Bella du e så jäkla bra, önskar bara att du la ut lite fler inlägg här så man har nåt å göra på kvällarna när frugan tittar på dumburken;)
  Du ska veta att det e många i snickarbranschen som gillar de du gör o vi håller på dig kan du inte starta nåt rosa parti snart då så man har nåt att rösta på 2022. Gillade podden med, skönt å lyssna på när man sitter i köerna på Essingeleden. Har re så bra nu superbella. Tack för mej.

  Svara
 4. ojsan vilken historia jättespännande att du bjuder på dig så mycket och låter oss läsare ta del av din egen rosa värld – fortsätt med det du gör för det gör du bra.

  Svara
 5. Du är väldigt snygg och verkar ha väldigt stor intelligens jag gillar även din blogg och tycker du skriver bra. Bra att du också gör podden då det är kul att lyssna på dig. Ha det bra Bella.

  Svara
 6. Vad underbart att Sverige har fått en så smart bloggerska.
  Det är så kul att du bjuder på dig själv och vågar berätta det vi andra kvinnor endast tänker och då tänker jag närmast på det faktum att vi hela tiden måste vara mer högpresterande än männen. Jag jobbar själv som forskare på Rymdstyrelsen och när jag berättar det så är det få som tror mig då många har en föreställning om hur en forskare ska se ut: Vitt hår, glasögon och rock och inte som jag : kort kjol, smink och höga klackar. Fortsätt kör på Bella du är idol för många av oss.

  Svara
 7. Angela Channing ha ha jag nästan dog av skratt hade nästan glömt bort den haggan – tror inte du har något gemensamt med henne utifrån det man läser i bloggen Bella utan tvärtemot så verkar du vara en ytterst sympatisk ung dam – klok som en Uggla..

  Svara
 8. Someone essentially assist to make significantly posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to create this particular post amazing. Fantastic job!

  Svara