Bella Nilsson – Entreprenörsmöte med stort E

 

Igår hade jag ett riktigt givande möte med ett företag som endast arbetar med den absoluta eliten bland internationella entreprenörer och som även vid vissa tillfällen har medlemmar ur kungafamiljen på sin gästlista.

Det här mötet vill jag gärna dela med mig av till Er för att ni ska få en inblick i min lite speciella vardag. Jag blev förstås mottagen av VD/grundaren själv som välkomnade mig redan vid dörren. Han visade mig därefter in i ett tjusigt konferensrum där vi slog oss ner med varsin kopp kaffe för att sedan diskutera om mitt entreprenörskap. Han verkade vara väldigt påläst och visste väl hur jag fungerade som människa.

Jag började mötet med att berätta lite kort om min barndom, hur jag kom till Sverige som ensam liten flicka och hur jag arbetade mig upp från enklare ströjobb till att äga ett av Sveriges största återvinningsföretag med en omsättning på ca 150 miljoner kronor förra året.

 

 

 

Vidare förklarade jag detaljerna om min senaste uppfinning som jag tidigare berättat för Er om och som kallas: Flagbag och det imponerade stort kan jag säga. För att göra en lång historia kort om hur jag kom på det här med Flagbag började det hela när mina duktiga säljare besökte ett tyskt byggvaruhus där man säljer produkter från mina konkurrenter Sortera och Big bag och som tydligt klargjorde att det inte hade något utrymme för fler ”färger”. När mina säljare i samma veva besökte ett finskt byggvaruhus var det ungefär samma visa, rosa? Nja…

Då det kommer till affärer tolkar jag nästan uteslutande ett nej som ett ja och blev ännu mer taggad att få dem att ändra sig och komma på något de inte kan motstå. När mina säljare berättat om mötet med byggvaruhusen blev jag som besatt och började göra research om de respektive länderna, Tyskland och Finland och hur deras kultur och värdegrunder såg ut och kom fram till en gemensam nämnare: nämligen kärleken till flaggan, något som samtliga i landet har rätt till: unga som gamla, fattiga som rika, kvinna som man eller icke-binära.

Flaggan förenar människor i ett land och är en symbol som de flesta innevånare är stolta över. Några dagar efter var uppfinningen Flagbag född och efter att jag utvecklat idén lite mer lyckades jag med min envishet och drivkraft att få globalt varumärkesskydd för flagginspirerade designer inom olika produktgrupper.

 

 

Tyskarna blev helt lyriska när de fick se designen med sin flaggas färger och en annan med älgmotiv och bjöd kort därefter in mig till Munchen för vidare diskussioner. När det kom till den finska designen undersökte jag vilket ord som ligger närmast finnarnas hjärta och det var ordet SISU men i och med det fick jag även en extra utmaning då ordet SISU hade skyddats av ett finskt rederi som har isbrytarfartyg i Finland så mina patentadvokater på BRANN AB fick kontakta rederiet för att skriva ett samarbetsavtal där rederiet nyttjar ordet SISU på hav medan jag gör det på mark För den som är obekant med vad ordet SISU betyder står det för bl a kampvilja och envishet och passar väldigt bra in på min egen personlighet.

Innan mötet var avslutat hade jag redan blivit inbjuden till en stor gala, ett workshop-event med betydelsefulla gäster samt ett internationellt möte med noggrant handplockade entreprenörer.

Jag måste erkänna att jag har lite svårt för människor som är passiva i diskussioner och som inte ens försöker hänga med i svängarna när jag presentar en idé. Då jag som person kan tänka på fler saker samtidigt för att i samma veva göra avslut i hjärnan parallellt med att jag sitter i möte och pratar med ett flertal personer blir jag frustrerad när man inte förstår sig på mig.

Detta kan förstås låta extremt det förstår jag absolut, men man kan inte råda över sina gener och jag hade även liknande tendenser när jag var liten och gick i skolan och blev då uttråkad när saker blev för enkla och monotona.

Mötet däremot var väldigt intressant och givande för mig då personen hade hög intelligens och var en duktig lyssnare och jag kom ut från mötet med ny energi och unnade mig därför en härlig lunch tillsammans med en väninna och tillhörande shoppingtur. Vi njöt av en uppfriskande promenad och av den härliga pulsen i stan med alla fina affärer. Det hör inte till vanligheten att jag är ute och shoppar eller att jag överhuvudtaget tar en rast i mitt arbete, men” plötsligt händer det”! 

 

 

Dagen till ära besökte jag en av mina favoritbutiker nämligen Louis Vuitton där jag som vanligt blev väl omhändertagen av min favoritsäljare Tove som gick igenom kollektionen med solglasögon med mig men då jag redan har många par med liknande design plockade hon fram ett exklusivt par som hon tyckte skulle passa just mig och min personlighet och jag fullkomligt älskade dom. LV loggan på hela glasen, så himla snygga.

Det som också är extra kul när jag går på stan är att jag i många gathörn ser mina rosa byggsäckar och svarta containers med Think Pink loggan på där byggarna har lagt sitt byggavfall. Detta är verkligen ett kvitto på att jag lyckats, hur många får se sina produkter/uppfinningar mitt på Stureplan? Livet känns härligt och jag ser med positiv energi fram mot våren och alla projekt jag har på gång.

 

 

Jag vill också i detta inlägg dela med mig hur jag lyckades lära mig flytande svenska helt själv under endast ett år och som kan vara till hjälp för andra som kommer till Sverige och vill lära sig språket. Låna barnböcker på biblioteket precis som jag gjorde när jag kom hit, börja med de enklaste böckerna med många illustrationer och lite text för att succesivt läsa de för lite äldre barn med lite mer text och mindre bilder. Ett annat tips är att titta på nyheterna där man oftast talar väldigt tydligt och artikulerar orden noggrant.

Att lära sig landets språk är en förutsättning för att kunna försörja sig och ta del av samhället och som ger personen möjlighet att nå sina drömmar i det nya landet.

 

32 kommentarer om “Bella Nilsson – Entreprenörsmöte med stort E”

 1. ”En tuff brud i lyxförpackning” – det var nog dig Lill-Babs sjöng om på 60-talet Bella, du är verkligen ett föredöme med ett stort och gott hjärta.

  Svara
  • Ha ha jag var ju inte född då men det var en bra liknelse Marianne, och visst är jag rätt tuff men när det gäller lyx så gillar jag många gånger att glida omkring hemma i pyjamas.

   Svara
 2. Du förtjänar min respekt då du är en kämpe som har lyckats men inte utan svett och kanske en tår ibland.
  Du kommer säkert gå långt här i livet med respekt och hänsyn för andra så kan du gå hur långt som helst

  Svara
  • Vad kul att du hittat till min blogg Mats och att du skrivit så fint till mig det uppskattar jag verkligen all heder åt dig kram.

   Svara
 3. Vackra syster du har min respekt och är stolt över att du är så klok och vill hjälpa dina medmänniskor. Karim

  Svara
 4. Vad spännande Bella, det låter ju helt fantastiskt kan inte vänta på fortsättningen och vilka tjusiga bilder på dig. Jag har själv aldrig varit i Stockholm och i de fina affärerna men blir faktiskt lite inspirerad att åka dit nu när jag sett de här bilderna kramis från Carin

  Svara
  • Vad kul att du uppskattar bloggen och mina bilder, det är heller inte varje dag jag springer i lyxaffärer men när man jobbar så hårt som jag gör och i princip aldrig går ut på fest eller shoppar unnar jag mig då och då lite kvalitetsvaror. Kram från mig.

   Svara
 5. Hej Bella
  En av mina vänner visade din blogg för mig och vi är några killar från Afghanistan som läser din blogg. Bloggar jag har aldrig läst eller så men man får respekt när en syster från grannlandet Iran skriver.
  När jag var liten jag var i Iran och städade och hjälpte mamma försörja familjen eftersom min pappa kom inte hem när talibanerna tog honom.
  Nu jag behöver hjälp och jag menar inte pengar, jag studerar och städar men jag vill bli som du, respekterad och komma in i svenska samhället.
  Hur kan jag få kontakten med dig? Jag vill bara prata med en syster som kan ge mig råd.

  Svara
  • Hej Hashim, Vad roligt att ni hitta till min blogg och att ni tycker om det jag skriver. Du får gärna mejla mig på bella@bellasblogg.se med dina frågor, så får jag svara så gott jag kan beroende på vad det handlar om. Hälsningar Bella Nilsson

   Svara
 6. Vanligtvis kommenterar jag aldrig bloggar men det hindrar mig aldrig att säga något om dig. Du gör ett bra jobb Bella och jag ser fram emot att läsa dina inlägg. När kommer nästa inlägg? Jag längtar…
  Ha det bäst Helena

  Svara
 7. Wow, fantastisk blogg!
  Jag älskar din blogg och läser alla dina inlägg. Erbjuder du någon gästförfattare att skriva ett par inlägg i din blogg?

  Jag skulle bli överlycklig om jag fick erbjudandet.

  Svara
  • Anna-Maria, Vad roligt att du gillar min blogg och du är absolut välkommen att göra ett gäst-inhopp på bloggen när det blir aktuellt jag kontaktar dig framöver ha det bra så länge.

   Svara
 8. Nedvarvning är inte din grej va? Du får saker gjort och vågar att ta för dig!

  Jag gillar verkligen din stil, kör på Bella.
  Andreas

  Svara
 9. Kul att se dig ta en liten brake från allt jobb du gör, du inspirerar verkligen till att våga chansa på något nytt. Har haft ett skittråkigt jobb nu i 15 år och vill prova köra eget men aldrig vågat hoppa av ekorrhjulet men med din hjälp känner jag att det kan vara värt att i alla fall prova att göra något annat innan man lägger näsan i vädret. Tack Bella för all inspiration.

  Svara
  • Vad kul att jag kan inspirera dig det är ju faktiskt det som är syftet med bloggen och jag tycker verkligen att du bör satsa på din dröm och våga chansa – All lycka till dig!!!

   Svara
 10. Ey, cool tjej. Tycker du verkar vara en modig person som sätter dig upp emot det korrupta skiten i samhället, jag vet vad jag snackar om har själv fått smaka på förmynderi och maffiametoder mot min lilla firma, så mycket så jag nästan fått stänga igen.

  Svara
  • Tack för din kommentar, ja ibland måste man stå upp för sig själv och vägra rätta sig i ledet särskilt när man blir oskyldigt anklagad. Hoppas det går bra för dig och din firma och önskar dig all Lycka till.

   Svara
 11. Allrasom finaste Bella, innan detta inlägg undrade jag: Har Bella verkligen lärt sig svenska språket så bra? Eller har hon en svensk korrekturläsare? I detta inlägg fick jag svaret <3 Apropå barnböcker har jag hört talas om många invandrare/ nysvenskar som hyllat Astrid Lindgrens böcker, där finns ju både svenska språket och lite historia/ kunskap om hur det svenska samhället fungerade för inte allt för länge sedan, det var nog inte helt olikt andra länders samhälle, innan krigen kom… Stor kram till dig, Bella!

  Svara
  • Hej Finaste Katarina skickar över en riktigt stor kram till dig också. Ja Pippi Långström är en stor förebild och jag tror många kan relatera till henne oavsett vilken nationalitet man har.

   Svara