Bella Nilsson – Hjärnassistans på hög nivå
Min hjärna går alltid på högvarv oavsett vad jag gör och vare sig jag är vaken eller sover. Ibland räcker det med att jag ser något vardagligt som ingen ifrågasätter för att hjärnan ska sätta igång och hitta alternativa lösningar, utveckla och förfina idéerna eller bäst av allt: uppfinna något helt nytt!

Jag har funderat ett tag på varför det inte finns någon applikation där det går att fråga en virtuell assistent vad det finns att göra just idag och som synkar med landets biografer, uteställen, restauranger, konserter, gym eller teatrar för att nämna några saker.

Jag tänker mig att assistenten ska programmeras med allt ifrån längd, vikt, skostorlek, musiksmak till att kunna påminna om att mata katten och vattna blomman, givetvis ska appen även kunna hämta information från andra appar som t ex parkering, stegräknare. Assistenten skulle på detta sätt kunna ”se” ditt personliga schema och påminna om mötet, tipsa om filmpremiären eller coacha dig till att ta en promenad.

 

 
Då assistenten lagrar all historik känner den även av när det är dags att påminna dig.
Givetvis finns det redan idag en mängd olika applikationer som kan ge dig information men det som gör just den här applikationen unik är att den samlar många olika app-funktioner i en och samma app samtidigt som den är smart och talar med dig.

Assistenten kan dessutom ligga aktiv i bakgrunden och som enkelt aktiveras utan ett enda knapptryck för enkel och säker användning. Om det t ex skulle ske en nödsituation ska det gå att säga ett ord typ SOS vartefter assistenten ringer nödsamtalet på en gång –den ska alltså inte presentera massa information från olika sidor! Det här kan bidra till att rädda liv där sekunder räknas och idén är dessutom otroligt spännande och är något jag tror på.

 Tekniken går framåt och jag tvivlar inte ett dugg på att din ”smart-watch” i framtiden kan känna av ditt blodtryck och vid behov kunna kicka igång hjärtat. Science Fiction? Nej, det är vetenskap som utvecklas av människor som är innovativa, nyfikna och fast beslutna att driva igenom sina drömmar oavsett vad andra tycker.

 

 

36 kommentarer om “Bella Nilsson – Hjärnassistans på hög nivå”

 1. Det är ju inte klokt vad du hittar på saker fattar inte att du hinner, har du fler timmar på dygnet än vi vanliga dödliga?

  Svara
 2. Vilken spännande uppfinning, det kanske underlättar för oss äldre som knappt kan träffa rätt på de små knapparna på telefonen.

  Svara
 3. OMG den där klockan låter som tagen ur en James Bond film ska den ge en elektrisk stöt eller vad? Tänk om ungarna får tag i den.

  Svara
  • Ja, det kan man tro men tekniken går fort framåt och jag är säker på att det snart är en verklighet. Oavsett om det blir elchock och/eller adrenalin kommer den inte aktiveras på någon annan är den rätta bäraren av klockan som bekräftas med fingeravtryck eller ansiktsavkänning.

   Svara
 4. Älskar den där klock-idéen, mamma fick hjärtstopp i julas och det höll på att gå riktigt illa men med små marginaler klarade hon sig. Klockan hade ju varit fantastisk att ha då.

  Svara
 5. Donna Corleone wow du ser farlig ut tjejen man blir ju nästan rädd men gränslöst vacker och uppenbarligen rätt smart oxå…..

  Svara
 6. Kära Bella Nilsson jag kände att jag ville kommentera på din blogg även fast jag inte är så bra på att skriva. Missförstå mig inte men jag önskar att alla invandrare kunde tänka som du för om jag åkte till något annat land skulle ju jag göra rätt för mej. Jag är så imponerad över allt du tar dig för och med din jobbiga barndom och allt, jag hade nog hamnat på psyket om jag hade haft såna föräldrar men du är nog starkare än mej på den fronten Bella. Tänk att du lärt dig svenska så bra också jag blir lite rörd när jag läser dina inlägg och tycker din utveckling är otrolig faktiskt. Jag skickar en eloge till dig nu och en liten kram. Hej Hopp från Gunsan i Hökarängen

  Svara
  • Bästa Gunsan, Du har rätt att tycka vad du vill på min blogg och jag personligen har alltid velat göra rätt för mig då jag absolut inte vill leva som en parasit på samhället det hade förfärligt .

   Svara
 7. Jag är en enkel Norrlänning som bor på gård om du vill du får du gärna komma till mig för det vore trevligt att pigga upp tillvaron lite och ge bygden lite rosa liv.

  Svara
  • Det låter ju otroligt lockande Lars-Erik men jag har fullt upp här i Stockholm och jag tror min man skulle bli ganska förvånad om jag plötsligt åkte iväg till Norrland 🙂

   Svara
  • Jodå det finns sopfirmor med sån här babes och Nej, tyvärr jag är lyckligt gift med min man men jag säger som jag sagt till fler friare: “Du har plats nummer 10 men om du väntar kvar behåller du din plats i kön”

   Svara
 8. Hejhopp här har du mej, Linda 32 årig 5 barnsmorsa. Hittade din blogg via Facebookreklamen när jag läste ditt inlägg där. Jag vill bara säga att jag började stor-tjuta när jag läste en av dina första inlägg om barndomen fy fan vad hemskt du har haft det och så jävla starkt att komma dit du är idag. Jag känner att jag blivit inspirerad av dig och att jag kanske ska ta å starta upp nåt eget kanske. Ha re bra sålänge.

  Svara
 9. Hej Bella – Först av allt vill jag gratulera dig till dina framgångar och tackad dig gör underhållande och trevlig läsning. Jag jobbar med börs och finans och kan direkt se att du har en stor potential för en eventuell karriär i börsvärlden. Jag har mailat dig om lite mer information och håller tummarna att du blir intresserad.

  Philip

  Svara
 10. Jag skulle först av allt säga att jag tycker du är en fenomenal människa och ett föredöme för Sveriges innevånare. Jag snubblade in på din blogg när jag sökte på ”container” som vi behövde till bostadsrättsföreningen där jag är ordförande och blev mäkta imponerad av ditt arbete. Vem är jag då? En medelålders kvinna som bor i ett mindre samhälle och arbetar heltid inom politiken (V). Jag anser att du vore ett perfekt ansikte utåt för vårt parti då jag tror att våra värderingar är lika dina. Vi anser att när alla människor har möjlighet att ha ett arbete fungerar samhället som bäst. Jobb skapas när innovationer och nytänkande omsätts i nya produkter och tjänster och där kommer du in Bella med din uppfinningsrikedom. Vi slåss också för jämlikhet då kvinnor fortfarande är underordnade män trots att det är 2020. Kvinnor äger mycket lite av världens samlade inkomster och har lägre löner och därför skulle du vara en tillgång för vårt parti då du verkar ha det där outtröttliga drivet vi letar efter i vår politik. Jag sänder över ett mejl där du hittar lite fakta om oss. God kväll på dig nu.

  Svara
  • Kära Siv, vilken ära att du anser att jag är ett passande ansikte utåt för Ert parti. Jag har i dagsläget inte tid att ägna mig åt politik och måste tacka nej till ditt erbjudande, men man vet aldrig med mig jag kanske får för mig att hoppa på den politiska banan då det är många med dig som föreslagit just detta men en sak är säker: Om jag ska börja med politik startar jag förstås mitt eget parti då jag är en sann entreprenör ändå ut i fingerspetsarna.

   Svara
 11. Tjeena Bellis
  fan vilken kvinna du är en sån skulle man ha därhemma men jag får väl nöja mej med katten man är ju inte 25 längre… haha Lycka till med allt du gör tjejen.

  Svara
  • Tack snälla Herr Andersson, det finns någon för alla det gäller bara att hitta dom….och katter är ju inte helt fel de heller..

   Svara
 12. Älskar dina snygga kläder du har en väldigt bra klädsmak och har aldrig fula träningskläder som många går omkring i och som jag tycker är bläh.

  Svara
 13. Asså dina läppar hur får man såna? Vill ha samma mina är som små fula streck och har testat filler en gång men fick massa knölar då det var hos en outbildad tjej. Du är min förebild snygging.

  Svara
  • Tack Lillan, jag har förbättrat mina läppar på en salong där man endast har läkare och professionella produkter gå aldrig efter pris då kan det bli hur som helst.

   Svara