Bella Nilsson – Barnens dag del 2Nu har turen kommit till minstingen i vår familj som heter Alice och är 7 år.
Alice är en liten busunge som alltid måste få sin vilja igenom, hon är fast besluten att få det hon vill ha och ger alla tydliga instruktioner om hur saker och ting ska gå till och det leder förstås till många härliga skratt hos oss föräldrar.

 

 Om vi börjar hos farmor och farfar så har hon bokstavligen tagit över hela deras liv då hon möblerar om, sprider leksaker omkring sig och talar om hur de ska klä sig. Om farfar har en skjorta som Alice inte gillar talar hon om det direkt och får farfar att genast gå till garderoben och byta till något som är mer i Alice smak. Alice älskar farmors köttfärssås men skulle den inte falla henne i smaken gör farmor genast en ny maträtt – med andra ord har de skämt bort henne rejält!

 

 Även hemma hos oss styr hon och ställer med vår stackars au-pair där man ibland hör henne prata på perfekt engelska och instruera au-pairen om hur hon ska tvätta och hur matlagningen ska gå till.
Alice citat till au-pairen: ”you can’t cook as good food as my grandmother” eller vad sägs om “your meatballs taste like shit” vi har även hört henne säga “you don´t understand exactly what i´m saying and you should go to school again”

Ibland brukar jag och Alice pappa gömma oss och lyssna när hon kör med au-pairen och det är så kul så vi nästan skrattar ihjäl oss, och det är tur att au-pairen har en stor portion humor;)


Som ni själva förstår är Alice bestämd, envis och dominant trots sin unga ålder.

 

 Alice är liten till växten med hår ner till midjan och ser ut som ett litet troll, hon älskar sin Ipad mer än något annat men har även blivit mer och mer intresserad av att måla tavlor precis som sin storasyster.

 

 

Något som Alice också älskar är att simma och hon lärde sig nyligen, om hon får bestämma stannar hon i vattnet hela dagen tills läpparna blir helt blå. Alice gillar också att leka med sitt dockhus med tillhörande dockor som är extremt många till antalet. Då både Alice och Amy har mycket spring i kroppen brukar vi åka med dom till Bounce på helgerna som är en trampolinpark och jag kan verkligen rekommendera det då dom verkligen får utlopp för sin energi medan vi föräldrar kan få en liten stund för oss själva.

 

 
Alice tycker också väldigt mycket om djur och hennes första ”leksak” var vår katt som fick lära sig att åka rosa dockvagn och att bli nerbäddad, katten älskar Alice och är väldigt tålmodig för att vara katt.

 

 
Det är ganska lätt att tycka om vår lilla Alice då hon gärna delar med sig av sina kramar till de hon tycker om och har förtroende för annars står hon gärna bakom mammas ben och kikar fram med sina busiga bruna ögon.

 

 35 kommentarer om “Bella Nilsson – Barnens dag del 2”

 1. Herregud vilken söt unge och jag dog av skratt när du berättade att farfar byter kläder för att hon ska bli nöjd ha, ha, ha.

  Svara
 2. Tycker Bounce är dyrt och är bara till för de som har gott ställt när man har 5 ungar går det inte ihop det borde finnas andra saker för oss låginkomsttagare att göra.

  Svara
  • Jag förstår att det blir dyrt när man ska betala för 5 barn tyvärr blir det nog mycket vad man är hittar på. Det är ju lättare på sommaren när man kan vara utomhus och bada t ex som är billigare.

   Svara
 3. Du har ett gudomligt vackert barn- bra gener Bella önskar jag hade bättre gener, jag har stor näsa och öron men jag har bra luktsinne och hörsel ha ha!

  Svara
  • Tack Fatima, Jag är övertygad att även du är vacker. Skönheten har många ansikten och ligger i betraktarens ögon det är väl ingen som är supernöjd när man ser sig själv i spegeln eller på kort och ett fult inre gör människan ful på utsidan medan ett vackert inre tar bort fokus från diverse skavanker.

   Svara
 4. Du har jätte söta barn Bella. Med tanke på att du kommer från Iran, barnen är ovanligt ljusa och jag undrar var kommer deras pappa ifrån?

  Svara
 5. Alice! vilket vackert namn du gett din dotter, min mor hette Alice så det är ett namn jag har många goda minnen av.
  Jag vill önska dig lycka till på din framgångsresa det verkar som om som du rör vid blir till guld. Man kanske kunde få låna ditt ”troll-spö” någon gång? Ha en bra helg för det tänker jag ha./Bosse

  Svara
  • Tack Bo jag älskar de gamla traditionella namnen som finns i Sverige och just Alice känns både ursvenskt och internationellt på samma gång.

   Svara
 6. Älskar Bounce ungarna hoppar sig trötta å vi föräldrar får en lugn och fin kväll alla glada alla nöjda.

  Svara
 7. Din blogg är verkligen toppenbra det var länge sedan jag läste en så underhållande blogg, du får med allt ifrån karriärsbyggande, familj och humor. Det är alltid spännande att se vad du har för nya upptåg på gång.
  Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att bli intervjuad i min nya podcast som ska lanseras inom kort. Den kommer handla om svenska företagare och hur de lyckats, det känns som du borde vara med där med tanke på vilken enorm resa du gjort.

  Svara
  • Om du mailar mig så får vi diskutera poddintervjun vidare. Det är verkligen jättekul att du tycker om bloggen och att du tycker om ämnena och vill du eller någon annan att jag tar upp något speciellt är ni välkomna att maila mig.

   Svara
 8. Vi välkomnar dig till vårt parti Bella Nilsson . Vi är några i styrelsen som följt dig på din resa och det vore fantastiskt om du skulle överväga en politisk bana, du är en sån typ av person vi behöver i vårt parti – driftig-modig och stark. Självklart kommer jag också skicka ett personligt mail till dig så du kan sätta dig in i vårt dagliga arbete och vad vi står för här i (M) ps. vilken fin katt ni har.

  Svara
  • Tack för en väldigt fin kommentar och mail – jag är väldigt glad att det är så många inklusive dig som vill ha med mig i politiska partier. Det känns som att det jag skriver om tilltalar många och det är jag såklart väldigt tacksam över. Jag mailar dig så får vi talas vid lite mer. Ha det bra så länge Werner och fortsätt att läsa min blogg.

   Svara
 9. Man kan ju nästan se att det är en bestämd liten dam du har därhemma , och jag vill också säga att du är bäst Bella! kram från My.

  Svara
 10. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  Svara
  • Dear Nida, I´m so happy that you appreciate my blog and find it informative. I can guarantee you will be able to continue to read it for a long time.
   My best Bella

   Svara