Bella Nilsson – Snöparadiset Del 1Sportlovet för mig innebär skidåkning, äventyr och mys med familjen och vi försöker komma iväg till fjällen åtminstone en gång per år dels för att jag tycker det är viktigt att barnen lär sig åka skidor i tidig ålder och det faktum att jag älskar att ta del av den svenska kulturen.

Personligen föredrar jag utförsåkning i härliga branta pister där jag kan susa ner med hög fart medan vinden piskar mig i ansiktet, det ger otrolig frihetskänsla, men jag har mer och mer börjat intressera mig för längdskidåkning också där man verkligen blir ett med naturen och får andas in den härligt friska luften och glida ljudlöst fram i den vita snön.

 

 
Min man Thomas är extremt duktig på att åka skidor både på längden och på tvären då hans familj haft hus här i Sälen under många år och jag vill förstås inte vara sämre jag så därför tog jag hjälp ett par riktigt vassa privattränare för att bättra på mina kunskaper då jag tycker livet är en enda stor tävling där jag gärna vill vinna allt som går!

Älskar de branta backarna i Lindvallen som ger mig en adrenalinkick som är svårslagen.

 

När man är i fjällen är det nästan brottsligt att inte gå på after-ski och givetvis bör man också dricka något riktigt gott och eftersom jag är en riktig Pink Lady beställde jag drinken med samma namn men till min förfäran hade ingen i baren hört talas om denna fantastiska drink. De erbjöd mig “white lady” vilket jag tog som en direkt förolämpning och tillrättavisade den stackars bartendern som fick googla fram ett recept på inrådan av mig och jag tror aldrig de någonsin glömmer hur man gör min favoritdrink.

Det är också mysigt när barnen kan vara med på after-ski utan att det är för mycket röj och fylla. Här i Lindvallen är det otroligt barnvänligt och det finns allt ifrån bad, bowling till bio och man prioriterar verkligen barnen och det underlättar förstås också för oss föräldrar att barnen har aktiviteter att välja mellan.

 

 
När jag är på semester vill jag ha semester på riktigt och då står inte matlagning som nummer ett på schemat utan vi  brukar istället gå ut och äta på olika restauranger istället, jag älskar god mat med högklassig service och brukar därför välja restaurang väldigt noga för att garantera bra mat. Jag har hittills avverkat både italienare, svenskar, våffelstugor, skaldjur, Lamm och grisar och har varit väldigt nöjd med vad Sälen har bjudit på hittills.

 

 
Det som också är riktigt kul när man är ute och åker runtomkring i vårt avlånga land är att det faktiskt inte spelar någon roll om jag är i fjällen, Skåne eller Stockholm – folk vinkar lika mycket åt den rosa bilen när vi åker förbi och det gör mig väldigt glad och stolt. Think Pink har verkligen satt sig i folks medvetande och varumärket är starkt och kraftfullt och det är förstås extremt roligt för mig som ni säkert kan förstå.

 

 

Här är ett smakprov på en magiskt god skaldjursplatå som vi avnjöt vid en av kvällarna här i Sälen.

 79 kommentarer om “Bella Nilsson – Snöparadiset Del 1”

 1. Det var fan den snyggaste skiddrottningen jag sett nångång hade väl svimmat om man såg en son donna swisha fram i spåret.

  Svara
  • Tack fina Siv, ibland måste man ta hand om sig själv och sin familj och sportlovet är ett fantastiskt tillfälle för detta.

   Svara
 2. Du är ju allas vår hjälte och tydligen en sportig en också skidåkning både på längden å tvären man blir imponerad som tusan ju. EM

  Svara
 3. Hej Bella var tvungen att kommentera det här härliga inlägget. Jag har ju aldrig varit i fjällvärlden då jag mest sitter med näsan i en bok men jag får medge att jag känner mig otroligt inspirerad nu så det blir nog en fjällsemester framöver för mig också. Tack tack

  Svara
 4. Vilket skidparadis du är i det ser ju helt otroligt fint ut och jag önskar att jag vore där. Det blev ju ingen snö här i Stockholmstrakten i år så skidorna har fått ligga kvar på vinden vilket är tråkigt. ps. Grattis till en riktigt bra blogg Svar

  Svara
  • Tack snälla Barbro kul att du gillar bloggen och ja, det var inte många flingor som föll den här vintern.

   Svara
 5. Plötsligt känner jag ett stort behov av att köpa nya skidkläder dina är så snygga mina är från tidigt 90 tal då man inte hade Gore-tex så man blir rätt blöt efter en dag i baken.

  Svara
  • Ibland måste man uppdatera garderoben det finns många bra funktionskläder numer så man slipper bli blöt och kall.

   Svara
 6. Spåren ser perfekta ut på bilden, jag är tränare i en skidklubb i Stockholm och välkomnar dig om du vill utveckla din långfärdsåkning- du kanske vill prova något lopp framöver? skickar mina kontaktuppgifter via mail.

  Svara
 7. Bella borde va med i Vasaloppet med rosa kläder kom igen allihopa bomba Bellas Blogg så hon e med nästa gång. Go Bella Go – Bella för Vasan!!

  Svara
  • Oj vad många som vill att jag ska tävla nu då… inget är aktuellt men jag stänger som sagt inga dörrar….

   Svara
 8. Bella Donna, snygg, sexig tjej i fina kläder jag vill känna dig Bella du får skicka mail Jag behöver en stark kvinna som kan skydda mig.

  Svara
  • Tack Nando, jag måste tyvärr avböja ditt förslag då jag redan har en man men som jag sagt till andra män med samma önskemål: Jag ställer dig i kön så länge 😉

   Svara
 9. Din intelligens strålar ut från dig hoppas din semester är fin jag är ofta i fjällen jag också men en sån vacker skidåkerska har jag aldrig sett nångång.

  Svara
 10. Oj vilket coolt inlägg allt du gör är häftigt och coolt vill se dej på Youtube skulle va störtskönt ju.

  Svara
  • Just nu jobbar jag inte med någon youtube-kanal men vi får se om det blir det framöver jag gillar ju utmaningar som du säkert vet.

   Svara
 11. Jag har åkt Vasalaoppet 6 gånger och tycker du ska satsa du som är superkvinna borde ha det på ditt ”CV” Att bestiga Kebnekaise är också något som är fantastiskt och kan rekommenderas.

  Svara
  • Jag ska fundera på saken sen får vi se vad som händer nästa år och om tiden finns det lovar jag Ragnar som den superkvinna jag är!

   Svara
 12. En gång var jag till svenska Åre berget men det var mycket kallt och jag hade bara vanliga kläder ingen sa att det skulle behövas skidkläder. Folk skrattade när jag kom i mina jeans och det var kallt och blött – jag är imponerad att du kan vara i snö! Fryser du inte syrran?

  Svara
  • Jag har bott i Sverige i många år men även när jag nyss kommit ville jag göra det alla andra gjorde och provade både skidor, skridskor och att åka pulka och jag fastnade för skidor nätstan direkt och såklart det är kallt men man får klä på dig efter vädret 😉

   Svara
  • Har mycket jobb att göra efter sportlovet så jag är illa tvungen att åka hem William oavsett Coronavirus.

   Svara

Lämna en kommentar