Bella Nilsson – Snöfall del 2
Jag har alltid varit otroligt fascinerad av höga höjder och har vid ett flertal tillfällen bett min stackars personal att lyfta mig högt upp i skopan på jobbet och maskinisten har fått lära sig att jag gillar att sitta på en container och spana ut över min anläggning.

 

 Eftersom jag gillar höjder förstår ni säkert själva att jag älskar att flyga och har åkt luftballong ett flertal gånger och flugit flygplan och helikopter.

 

 


Jag tror att intresset för flygning och höjder väcktes redan när jag var liten flicka och fick följa med min systers man till en militärbas där han jobbade som pilot i ett F-14 plan. Min största önskan hade alltid varit att få se hans plan och då jag äntligen fick följa med var det med en skräckblandad förtjusning jag fick se de stora praktfulla planen som stod uppradade bredvid varandra. Efter den dagen var jag helt såld på allt som hade med flygning att göra.

För er som inte är bekanta med vad en F-14 är för något är det ett amerikanskt jaktflygplan som ofta används även på hangarfartyg. Min systers man utbildade sig till stridspilot i USA under flera år och tjänstgjorde under Iran/Irak kriget där han fick se saker som påverkade honom starkt och blev mer och mer tystlåten ju längre tiden gick. Han funderade ett tag att börja köra passagerarplan men kände att han skulle sakna överljudsfarts-kicken som man får från ett jaktplan som flyger i Mach 1.

Jag frågade honom vad han menade med Mach 1 och fick till svar att det är den farten som behövs för att passera ljudets hastighet och då en så kallad ljudbang uppstår. Jag lärde mig mycket om flygning från honom för jag var lika frågvis då som nu och han var alltid snäll och svarade på de flesta av mina frågor.

Så här kan ett F-14 plan se ut:

 

 

Under min sportlovsvecka i Sälen räckte det alltså inte med de höga liftarna i backarna utan jag bokade även en helikopter för att få se det härliga vinterlandskapet uppifrån. Min man och barn stannade kvar på marken då de inte är lika äventyrslystna som mig och dessutom har olyckan med Kobe Bryant är färskt i minnet och jag fick på grund av detta förklara för barnen i minst en timme om riskerna vid flygning jämfört med bilkörning.

 

 

Familjen är dock vana vid mina infall och har sällan några invändningar och vet att jag måste få mina kickar i livet. Jag tog med mig min väninna istället som nästan är lika äventyrslysten som mig själv och följer med på de flesta av mina upptåg.

Piloten var grym och flög helikoptern säkert och tryggt med mjuka svängar och är en av de bättre jag åkt med.

 

 

Vi avslutade vår underbara semester med att gå på en riktigt fin våffelstuga som bjöd på allt ifrån skaldjur och baconvåfflor till mer traditionella våfflor med sylt som barnen älskade. Gissa vilken våffla jag föredrog? 

 

 53 kommentarer om “Bella Nilsson – Snöfall del 2”

 1. Du är ju bara för jäkla snygg – du passar med en helikopter vid din sida och jag tror att skaldjursvåfflan är din stil bruden!

  Svara
 2. Bella Sênora du er mycke fin och alltid gör saker spennande jag hopas vi trefas snart. Dålig svenska förlåt.

  Svara
  • Vad gulligt att du skriver så fina ord jag tycker du är modig som kämpar på och skriver på svenska det är bara att kämpa på.

   Svara
  • Hej Sam nej tyvärr det får stanna ett tag på min ”bucket-list” men vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

   Svara
  • Nej det är inte så farligt som man skulle kunna tro men det är viktigt att välja en seriös firma då säkerheten är viktigast.

   Svara
 3. OMG vilken semester du har varit på är inte ett dugg avundsjuk har haft det bra här i blåsten och regnet.

  Svara
  • Ha ha ja ibland har man en himla tur med väder och vind och fjällen visade sig från sin bästa sida. Kram på dig Vera.

   Svara
 4. söta döttrar du har och vilka mumsiga våfflor har aldrig sett en skaldjursvåffla förut antar att du valde den ?

  Svara
 5. Det ser ju intressant ut, glitter och glamour – dyr smak och lyx i massor älskar jag och min pojkvän Ernst vi följer din blogg och ÄLSKAR din stil som är high-class puss på kinden önskar Jacob.

  Svara
  • Tack Jacob vad roligt att ni följer bloggen det är jag förstås super-glad för. Hälsa din käresta från mig också.

   Svara
 6. Guud vilka snygga kläder du har alltid så förbannat stylish hur gör du har du en stylist som hjälper dig?`

  Svara
  • Nej Linnea jag stylar mig själv men har rätt bra koll på trender och gillar att förnya mig kontinuerligt.

   Svara
 7. Du är ett energiknippe utan motstycke kör på Bella ni är många som gillar det du gör här i Ludvika

  Svara
  • Det är tyvärr inte min egen helikopter men det finns många olika helikopterfirmor som säljer sightseeing resor vet jag.

   Svara
 8. F-14 ja jävlar att du gillar sånt trodde brudar inte fattade nåt om det då dom bara kollar sig i spegeln hela tiden.

  Svara
  • Alla är inte lika och det finns många kvinnliga piloter år 2020 och jag vet fler av mina väninnor som älskar flygplan och hatar speglar 😉

   Svara
 9. Fan vilken cool brud du är så himla smart och häftig du flyger å far å är orädd önskar jag hade 1% av din energi.

  Svara
 10. Älskar din blogg den e så olik andra bloggar du är en sån inspirerande person som får mig att också vilja kämpa och lyckas kram på dej

  Svara
 11. Jag bor i Norrland och äger ett litet enmotorigt flygplan och du ska veta Bella att du är välkommen att komma hit å flyga när du behagar. Ps. bra blogg och podd

  Svara
  • Tack så hemskt mycket Tore det var ett fint erbjudande vi får väl se om jag tar en flygtur… kul att du hittat till podden också.

   Svara
 12. Jag fattar inte hur du hinner både åka skidor, roa ungarna, gå på afterski och fortfarande se så avslappnad och snygg ut? En annan hade ju varit ett vrak efter allt du gjort på semestern.

  Svara
  • Jag är av den modellen som har specialbyggda batterier som har en extremt hög kapacitet utan att behöva laddas speciellt mycket.

   Svara
 13. Jag blir så glad när jag får läsa om smarta driftiga personer och du verkar vara en riktig baddare på att uppfinna nya smarta idéer jag tar av hatten för dig, lyckat till med allt du tar dig för i framtiden .

  Svara
 14. Vad fint du haft det på lovet dina barn är söta som små sockerbitar du är en bra mor till dem som prioriterar dom. Tror på räkvåfflorna

  Svara
  • Tack Betty, jag gör nästan alltid saker som barnen kan vara med på då jag arbetar mycket och vill tillbringa så mycket tid jag kan med dom när jag är ledig. Räkvåfflor = rätt bra jobbat!

   Svara

Lämna en kommentar