Bellas Nilsson – Patent på rengöring av byggavfall

För att sprida lite glädje i dessa dystra Corona-tider där media överrapporterar om viruset dag och natt och är något jag personligen tycker har gått till överdrift vill jag nu gå tillbaka i tiden och presentera en uppfinning som kan vara till stor nytta till värmeverken i Sverige.

Historien började faktiskt redan i november 2016 då vår kunniga och uppfinningsrika platschef Thomas fick en fantastisk idé som han berättade för mig. Som den entreprenör jag är insåg jag snabbt att det här kunde bli något exceptionellt som ännu ingen annan kommit på. Sagt och gjort så hämtade jag papper och penna och började skissa på hans idéer. Eftersom jag anser att man ska förverkliga sina visioner och alltid sikta på avslut agerade jag blixtsnabbt och kontaktade både bolagsverket och en patentadvokat och 2,5 år senare på försommaren 2019 fick vi vårt efterlängtade Patent som ni ser här nedan.

 

 
Jag är stolt, glad och tacksam att få arbeta med personer som har unika idéer och som vågar berätta om dessa, jag tycker även att människor generellt borde tro mer på sig själva och sina uppfinningar. Nedan finner ni ett utdrag på vårt patent som är publicerad på svensk patentdatabas.

 

Patentnummer SE 541249

Jag upplever att de flesta människor har svårt att lyssna på när andra pratar och verkar istället ha helt andra saker i huvudet och det här är något jag inte tycker om. Jag ser när människor inte är fokuserade på det jag säger och då och då brukar jag be dem repetera vad jag sagt och gud nåde den som svarar fel 😉 När jag rekryterar är jag väldigt noga med att titta personen i ögonen då de är själens spegel och säger mycket om personens kapacitet och intelligens.

Det tog min man fem år innan han lärde sig hur snabbt jag svänger mellan olika ämnen under ett och samma samtal, men jag själv har full kontroll på dessa och har minne som en elefant. Numer kan min man också förstå ”Bellaspråket” och det är tur för honom det. Vi har även några bekanta som är extremt smarta och framgångsrika som behöver ta sig ett glas vin för att hänga med i svängarna när jag sätter igång att diskutera.

 

 


”Att utmana sig själv underhåller både hjärncellerna och livsglädjen” Bella Nilsson

 

127 kommentarer om “Bellas Nilsson – Patent på rengöring av byggavfall”

 1. När jag läser dina blogginlägg känns det som balsam för själen. Att se att en iransk kvinna som kommit så långt som du gjort gör mig oerhört stolt och jag tycker att du är en bra ambassadör för vårt gemensamma födelseland Iran. Jag arbetar som tandläkare och på min klinik brukar vi läsa dina inlägg när vi har fikarast och alla älskar dina smarta idéer och fina bilder, vi är övertygade att du kan gå hur långt som helst då du verkar gå din egen väg utan att lyssna för mycket på vad andra tycker och tänker /Reza Farahan (och tandsköterskorna)

  Svara
  • Vad roligt att ni läser min blogg på din klinik och att ni gillar den så mycket och givetvis är det extra kul när en landsman uppskattar den det värmer verkligen mitt hjärta 😉 Du har verkligen rätt i att jag går min egen väg och inte bryr mig om vad andra tänker och tycker om det jag gör. Jag går igenom livet med en positiv inställning och jag lovar att allt blir lite roligare då! Ta hand om Er nu/Bella

   Svara
 2. Återigen har du visat att bara man vågar och tror på sin egen kompetens leder det till storslagna saker precis som din patent! Hur många i vårt avlånga land kan matcha dig? Ärligen talat har jag aldrig hört talas om någon men om ni har något förslag så kommentera gärna. Grattis Bella för ett bra jobb.

  Svara
  • Tror Einstein var i ungefär samma kaliber men nej.. vet ingen som är i livet med det drivet som Bella verkar ha!!!!!!!!

   Svara
  • Tack Wanda, vilken hyllning såhär på Fredag med tillhörande sol kan det bli bättre? Det är spännande att läsa förslagen 😻

   Svara
 3. William James Sidis (1898-1944) ska tydligen haft ett IQ på 250 – 300 så där har vi en rätt smart snubbe men å andra sidan bidrog ju inte karln med nåt speciellt då han bara pluggade som en galning för att sedan låsa in sig och dö bitter och ensam vid 46 års ålder. Där fick ni en liten historialektion och summan av kardemumman gör att Bella fortfarande är smartare då hon gör något produktivt för sitt land och delar med sig av sin kreativitet. Bara att säga Grattis.

  Svara
 4. Nä de finns väl inte så många smartisar i branschen direkt men min morsa var jävligt duktig på att få oss ungar att komma iväg till plugget. Hon jagade oss med eldgaffeln och sa att vi skulle få en enkelbiljett till helvetet om vi inte fick på oss kläderna illa kvickt ha ha fan det var kreativt i alla fall henne satte man sig inte på. Men hon är ju dö och begraven sen länge morsan. Jäkla tjusig du är förresten Bella.

  Svara
  • Leffe, Rolle och Curre – Vilka härliga kommentarer ni skrivit jag fick många glada skratt när jag läste dem, kram på Er allihop 😍

   Svara
 5. Tack för att du delar med dig av ett inlägg fylld med framtidsvisioner och hopp. Just nu är hela samhället i chocktillstånd där ingen vet in eller ut – överlever vi i huvudtaget? Hur överlever företagen? Vad händer sen? Många tunga frågor som inte en jäkel kan besvara därför är det viktigt att få läsa om en person som du Bella som har siktet inställt på att överleva och dessutom VINNA! Det hade varit bra med fler personer som du Bella som skulle kunna ge vårt land en spark i röven.

  Svara
  • Vilken bra och relevant kommentar du skrivit Erland och det ligger mycket i vad du skriver och något som leder till eftertanke. För mig gäller det bara att köra på och jobba som vanligt men givetvis med sunt förnuft då det kommer till fysiska möten och annat. Ha en fin helg nu för det tänker jag ha.

   Svara
 6. Din bild i trappan är magnifico och vacker senora Bella mycket snyggt. Patentpapper mycket bra., Congratulazioni

  Svara
 7. En riktigt tiopoängare har vi här i både kropp och själ tänk att det faktiskt finns kvar en hel del eldsjälar år 2020. Det är beundransvärt av en tjej min din bakgrund att kunna jobba dig upp i den här mansfokuserade världen där kvinnors frihetskamp inte hunnit speciellt långt även fast många tror just det. Jag hejar på dej stenhårt bruden.

  Svara
 8. Här sitter man och ska äta lunchlådan och så dyker du upp i mobilen höll ju på att sätta kycklingen i halsen. Fan vilken bra uppfinning du har huvet på skaft så att säga och inte är du speciellt otrevlig att titta på heller, det ska tydligen va en invandrarbrud till att lyckas få till det i branschen. skål i förskott /BENGAN Bygg o SLIT

  Svara
  • Kycklingben ska man ha respekt för, de vill man inte få i halsen och jag vill ju heller inte att min blogg ska bidra till några olyckor😇 på jobbet.

   Svara
 9. Ännu ett underhållande inlägg från Sveriges envisaste kvinna Bella Nilsson Superkul för dig att du har ett sånt satans driv och inte ger upp om du stöter på lite motgångar i livet du bara kör på – grymt jobbat. 😍 Anders

  Svara
  • Tack för den fina komplimangen – ja är det något jag är så är det just envis det stämmer bra in på min profil 🙂

   Svara
 10. Asså gud vad du är snygg på bilderna liknar typ en sagodrottning vore kul att träffa dig live nångång. Ha en bra helg nu 😍😍😍

  Svara
 11. Följer fortfarande med dig här på bloggen och tycker den “lyft” sig ju mer och mer och jag läser och tycker att bloggen är förbaskat roande – keep ut the good work Bella and never give up. Från Pekka som numer är en hängiven bloggläsare.🌷🌷

  Svara
  • Men vad kul att jag lyckas frälsa dig till att läsa bloggen mer än en gång, det är ett bra betyg och innebär att innehållet i bloggen är intressant och det gör mig toppen-glad såklart. Ha en fin helg.

   Svara
 12. No doubt the most beautiful girl I´ve ever seen, such an elegance and grace and on top of that you have an angels face. 🌸

  Svara
 13. Snyggt jobbat vilken hög intelligens det syns nästan på dig hur klok du är det är något med blicken…..jag brukar alltid ha i rätt i sånt där.

  Svara
 14. coola paper – försökte fatta vad det handlade om men är nog för korkad e jag rädd. Skit samma du är fan bäst och låt aldrig nån säga vad och hur du ska gör saker och ting. Bella for President hälsningar från Classe

  Svara
  • Nej inte är du korkad det är bara lite komplicerat om man inte är insatt. Jag lovar att altid följa min egen väg precis jag gjort hittills.

   Svara
 15. Skulle man kunna få komma på en språkkurs hos dig Bella? Skulle behöva lära mig Bellaspråket för det kan ju vara användbart. Har du något lexikon att skicka redan nu? 😻😻😻😻

  Svara
  • Vi får väl boka in en tid – tyvärr har inte mitt lexikon släppts än men det kommer bara vänta…. 😁

   Svara
 16. Jobbar du som sopgumma? Trodde du va nån sorts kändis av någe slag dina kläder är lyxiga ju trodde sopmänniskor hade reflexvästar hela tiden. Pink säckar står på vår gata dom ser fina ut mot det gröna gräset hejsan på mej så länge din blogg är skojig.

  Svara
  • Nej jag jobbar inte som sopgumma jag äger återvinningsföretaget NMT Think Pink som återvinner byggavfall och de som jobbar med avfallshantering har reflexväst det stämmer bra det. Kul att du gillar våra rosa säckar 🙌

   Svara
 17. Vet nog ingen återvinningsfirma som har en sån där snygg Madonna som reklampelare (och ägare)
  Du är en riktig vinnarskalle om man nu får uttrycka sig så till en sån fin rosa dam.

  Svara
  • Reklampelare, det har jag inte kallats förut… 😍 Du får gärna kalla mig vinnarskallle det tar jag som en väldigt fin komplimang ska du veta!

   Svara
 18. Jag tycker dina inlägg är fett nice gillar tjejer som är smarta det är jävligt sexigt ska du veta.

  Svara
  • Underbar kommentar Stephan jag kan hålla med dig att det mest attraktiva som finns är intelligens. 👍👍👍👍👍

   Svara
 19. Oj ännu en spännande händelse för Think PInk du verkar ju inte ha någon broms i dig i huvudtaget. Lycka till

  Svara
 20. Ännu en fantastisk uppfinning från Lady Pink Otroligt smart även om jag bara fattade hälften 😉 Du är begåvad Bella men det tror jag nog att du redan förstår.

  Svara
 21. Det var väl skojigt för dig och Thomas ni är verkligen värda detta med tanke på hur hårt ni arbetar jämt. Hälsa Thomas

  Svara
 22. 10 i topp för Bella finns inget stopp! Tack för att du gör den här viktiga bloggen som får mig och många andra att tänka mer positivt!

  Svara
 23. När ska prinsessan komma upp till Norrlandsskogarna då? Vi behöver en frisk fläkt här uppe 😉

  Svara
  • Just nu finns det inga resplaner i huvudtaget pga Corona men man vet ju aldrig vad som väntar i framtiden 😛

   Svara
 24. Tyckte du skrev att du ville ha någon rik och smart och smart kan jag bjuda på men rik vete fåglarna….

  Svara
 25. Tore och Suzie, Får jag be er att maila varandra istället det här är ingen dating-sida kära vänner 😀

  Svara
 26. Väldigt intressant läsning och olikt alla andra bloggar jag försökt följa som är extremt ensidiga och handlar mest om kläder, smink och annat skit (ursäkta ordvalet) jag har höga tankar om dig.

  Svara
  • Tack för att du gillar min blogg det gör mig superglad och jag garanterar att du slipper läsa om nagellack på min blogg ha nu en trevlig helg.

   Svara
 27. Yeah you done it girl so smart and successful you have my 100% respect. Just keep doing what you doing.

  Svara
 28. wow vilka modellbilder det skulle vara roligt att ta såna där bilder som du gjort även om jag inte är så snygg som du. Hej från mej/ Marie

  Svara
 29. Jag tycker om att fota och gärna i olika miljöer där det blir mycket kontrast i bilderna, jag har inget emot att vara modell ibland det är jättekul och kan rekommenderas.

  Svara
 30. Vad härligt med så positiva inlägg såhär i kris-tiden vi hamnat i och med Corona, är så less på allt som handlar om virus och död även om det är viktigt att informera om det så kommer man till en gräns där man inte klara av att ta in mer information och det är ju farligt i sig då man kanske bara lyssnar med ett halvt öra på restriktionerna.

  Svara
  • Jag kände verkligen att det var dags att skriva om någonting mer upplyftande än sjukdomar då det finns så många som gör det redan. Du har verkligen rätt i det du säger om att man ska ha framtidsplaner och fullfölja dem !!!

   Svara
 31. You are incredible! This patent is unique from what I see and understand and I’m very happy for you.
  My very best / Will

  Svara
  • Thank you very much William. I have to admit, it’s a very exciting and i was absolutely thrilled and delighted. Have a good weekend 😉

   Svara
 32. Huvudet på spiken, jag förstår precis hur du känner det när man talar till människor som egentligen är ute och svävar i tankarna och inte riktigt ”är med”. Givetvis är detta ytterst irriterade och ger upphov till irritation men man måste inse att alla inte är lika snabba i tanken som en själv. Har du någonsin funderat på ett mensa-test? Det kan verkligen varmt rekommenderas, inte annat för att få en bekräftelse att man kanske har lite mer tankekapacitet än andra. Jag arbetar ju som läkare inom neurokirurgin och är förstås väldigt intresserad av hjärnan och dess funktioner, därför har jag också fastnat för din blogg och allt du tar dig för, uppfinningar, innovativa idéer och spännande resonemang – det du gör att väldigt unikt Bella, tack för mig så länge.

  Svara
  • Vilken intressant kommentar Louise och vad spännande att jobba som läkare, jag har stor respekt för läkaryrket och tycker ni gör ett fantastiskt jobb.
   Mensa-test kanske är något jag gör lite längre fram, jag har kollat lite på det men eftersom man måste göra det på plats känner jag att jag inte kunnat ta den tiden då det är mycket med att driva ett stort företag. Ha en fortsatt trevlig helg och kul att du läser min blogg.

   Svara
 33. Du är väldigt bra människa och ser mycket fin ut i både kropp och ansikte hoppas att du klarar dig ifrån Corona, Allah skyddar dig och din familj. Hannah

  Svara
 34. Jag hatar folk som inte lyssnar när man pratar det är ohyfsat och gör mig väldigt ilsken så du är inte ensam att bli irriterad på sådana människor.

  Svara
 35. Skickar en lördagshälsning från Gottröra. Det är mycket trevligare att läsa din blogg än morgontidningen måste jag säga. Samma sak varje dag Corona Corona och visst är det viktigt men ack så negativt känns som vi gett upp. Du ger mig tro och hopp Bella Tack för det!

  Svara
  • Stort Tack Rolf för din kommentar och jag förstår dig, det kan bli för mycket. Jag ska försöka rapportera om mer positiva saker. Kram på dig 🤗

   Svara
 36. Det låter väldigt avancerat det där och gud vad du är duktig som tagit patent, det är inte varje dag man gör något sådant. Jag får kosta på mig ett Grattis till dig du kreativa imponerande kvinna.

  Svara
  • Tack Sandra vad kul att du gillar bilden och det kändes lite högtidligt att fotas i den miljön och med mycket tyll:)))))

   Svara
 37. Du är stor förebild för oss utländska kvinnor som du redan vet och många här är intresserade av hur dina idéer kommer in i ditt huvud.
  Jag skickar dig ett mail och frågar om vi får prata med dig på Skype. Gud skydda dig och din familj.

  Svara
  • Tack Shadia 🙏 du får gärna maila mig så får vi se om jag kan hjälpa dig med några frågor ha nu en fin lördagskväll och hälsa din
   förening 🌹

   Svara
 38. Det finns vackra kvinnor, smarta kvinnor, söta kvinnor, paranta kvinnor och så finns det Bella! likt en cocktail som har alla dessa ingredienser ovan och som blir sådär perfekt balanserad i smaken och man vill bara ha mer av henne 🍸🍸

  Svara
 39. You look like a queen outside your castle that rules the world! Beautiful, smart and absolutely gorgeous /All my love to you 💕💕💕💕💕💕

  Svara
  • To feel like a queen is as simple as believing you are one 😉 Thank you for your kind Words Ricardo I truly appreciate it!

   Svara
 40. Du sopornas drottning ljuv som en sommarvind, kom låt mig smeka din vackra kind. Jag vill hålla din hand medan vi vandrar fram på en milsvid sandstrand” kärlek från ”Lillen”

  Svara
  • Oj vilken poet du är Gunnar, jag följer gärna med på strandpromenaden men jag blir tvungen att ta med man och barn så räkna inte med någon större romans.

   Svara
 41. Nämen Gokväll du vackra madam. Råkade hamna på din bloggsida å fan nu e man såld. Sitter hemma i soffan å smuttar på en 10 årig Laphroaig lite lagom i gasen, men man vet när man ser en magnifik pingla och jag tar mod till mig å frågar om fröken är sugen på att träffa en erfaren medelålders stilig karl med pengar på banken? Vad sägs Bella ska du ta chansen?

  Svara
  • Det var en intressant kommentar 🙂 men jag får tyvärr avböja ditt erbjudande vänligt och ta det lugnt med Whiskeyn min vän och till sist: kul att du hittat till min blogg och ha en fortsatt trevlig söndag.

   Svara
 42. Ja, du verkar ju inte ligga på latsidan speciellt ofta inte ens Corona verkar ”bita” på dig resterande Sverige verkar ha stängt igen totalt…..Lycka Till med allt du tar dig för och jag tycker du är en stjärna!

  Svara
  • Det var väldigt trevligt och gulligt skrivet av dig och du har rätt, latsidan är inte en sida man ser hos mig speciellt ofta- hoppas du får en toppenhelg.

   Svara
  • Ja, vampyren gjorde att jag fick en strålande hud och jag är mycket nöjd med Dr. Anne Wetters behandling på #inskinity

   Svara
 43. Satan i gatan vilken outfit skulle ha svårt att hålla händerna i styr om jag mötte dig på riktigt 😎😛

  Svara
 44. Vilken människa du är. Fantastisk på alla sätt och jag älskar att läsa din blogg som fullkomligt svämmar över av idérikedom och jag smittas av din energi.

  Svara
  • Vad roligt Wilma jag blir glad att du gillar bloggen och alla mina idéer, och jag kan lova att det kommer fler….

   Svara
 45. Du är precis den vi behöver i vår förening! Beslutsam, modig och intelligent. Jag är ordförande i en vetenskapsförening som behöver fler kreativa medlemmar som vågar sticka ut näsan och du verkar platsa hos oss. Det du skriver om är helt fantastiskt bra. Hör gärna an dig till oss. (mailat mitt nummer)

  Svara
  • Vad spännande det låter med en vetenskapsförening och vad kul att du tänkte på mig. Jag ska fundera lite så kanske jag hör av mig.
   Ha en fortsatt trevlig vecka.

   Svara
 46. Du är ju som värsta professorn, vem har du fått de här generna ifrån? Det verkar ju inte finnas någon begränsning för dig och allt du tar dig för kära Bella..

  Svara
  • Ha ha jag är säker att det kommer från min pappa då han behärskade och talade flera språk flyttande och hade avancerade jobb.

   Svara