Bella Nilsson – Välkommen in till min zonDom flesta har säkert hört talas om Trygghetszon eller Comfort zone som det heter på engelska.

Vi människor har ju tendens att göra det bekvämt för oss och stanna där vi känner oss säkra och trygga och jag vill poängtera att det absolut inte är något fel med det, men om man siktar på att nå ett mål eller ”göra något med sitt liv” som det så vackert heter måste man förr eller senare ta ett kliv ut ur sin trygghetszon. Det är omöjligt att utforska nya territorium och hitta alternativa lösningar och samtidigt stanna kvar i sin lilla zon då väggarna hindrar dig att se vad som finns på andra sidan.

Ni kanske tänker att jag inte haft någon trygghetszon som liten och att det kanske är lätt för mig att säga till Er att kliva ut och våga mer. Sanningen är att en trygghetszon är något vi sätter upp inom oss bl a beroende på hur vi är präglade av vår sociala omgivning och psykiska hälsa och fungerar som ett skydd och samtidigt som ett hinder för utsidan.  

 

 

 


Man behöver inte sticka ut näsan för mycket om man inte vill utan göra en snabb visit för att titta om man hittar något intressant på andra sidan. Man kan aldrig ha kakan och äta upp den och vill man lyckas som entreprenör måste man vara beredd att satsa 110% och vara modig, beslutsam och att alltid göra avslut.

Självklart går det inte att garantera att andra lyckas bara för att de kliver ut ur sin trygghetszon men jag lovar att de blir väldigt mycket enklare. Människan är konstruerad så att när du väl klivit ur zonen och vidare i den okända världen bildar du en ny komfortzon där du hittar din nya trygghet och så håller det på…. Jag däremot har en helt egen zon och den ligger hela tiden ”utanför” den vanliga.

Jag gillar att utmana, utforska och upptäcka nya vägar att gå för att nå till toppen och det är så man måste tänka för att kunna bli en bra entreprenör. Något som också är ytterst viktigt är att man aldrig någonsin får bli mätt, tänk så här: Om du blir för mätt blir du trött och seg och någon mer mat vill man absolut inte ha. Är man däremot lite hungrig jagar man alltid efter mer och det är så man måste tänka som entreprenör för att driva sitt företag vidare och nå högre mål. 

 

 

 
Som ni säkert märkt har jag endast gjort ett blogginlägg denna vecka och det beror förstås på att det just nu är mindre möten och event som i sin tur leder till mindre ”bloggmaterial” men om något speciellt inträffar kan det även bli 2 inlägg i veckan. 

 

127 kommentarer om “Bella Nilsson – Välkommen in till min zon”

 1. Bra Bra Bra äntligen någon som vågar vara lite spontan utan att vara rädd för PK häxorna Tack Bella

  Svara
  • Tack Richard, ingen talar om för mig vad jag ska säga på min blogg utan är fri att vädra mina tankar… 🙂

   Svara
 2. Du är helt enkelt grym – ännu ett inlägg som verkligen tar fram din klokhet och visdom verkligen imponerande. 🌞🌞

  Svara
 3. Tja, Walle här har läst ditt inlägg flera gånger och förundrats över var du får allt ifrån? Har du alltid haft den talangen?

  Svara
  • Jag har nog alltid haft mycket tankar som jag gjort till verklighet och det är många som aldrig ens skull komma på idén.

   Svara
 4. Mer makt åt Bella med sina fina idéer och tankar om du blir politiker kan du befria oss ur sosse-klorna!

  Svara
 5. Och den intelligenta kvinnan i de vackra kläderna har gjort det igen! Fokuserat på det som är viktigast i kristider nämligen att TÄNKA smart. Du bevisar gång på gång att din intelligens ligger långt över oss andra ”dödliga” Mina bästa hälsningar till dig från Sten Möllberg

  Svara
 6. Du är en riktigt influencer Bella, du kanske inte gillar att höra det men det är dagens sanning så det är bara att gilla läget.

  Svara
 7. ÄNTLIGEN ett vettigt inlägg från den rosa bloggerskan, du träffar verkligen alltid mitt i prick med dina fantastiska åsikter. Peace and Love från Viola Z

  Svara
 8. Du är som en virvelvind Bella kommer in och ”stökar” till på ett bra sätt! Jag lovar att jag ska besöka din zon.

  Svara
 9. Det var det bästa jag hört på länge, det är hög tid att vi som inte är gay också vågar kliva ut ur garderoben nej jag menar trygghetszonen….,)

  Svara
 10. Vad bra att du tar upp det här jag har många kompisar som inte vågar göra någonting av sitt liv utan tror att dom måste följa mainstream-livet med man,barn,volvo o hund helst innan dom är 25 fy fan. Jag gör tvärtemot du e en förebild.

  Svara
 11. Inte bara vacker utan smart också det är inte ofta man träffar den kombinationen och det står jag för #sorry alla feminister”

  Svara
  • Det är klart att du säga vad du känner för jag dömer ingen utan tar det hela som en komplimang. Tack Tack

   Svara
 12. Det var lite av ett misstag som jag hittade hit till din blogg men åh så trevlig den är full med massa väsentliga saker och inte bara bebisgrejer och heminredning /Marre

  Svara
 13. Oh shit, förbannat bra tänkt men tror folk är för lata och tycker trygghet och vana är ett bättre val i livet.

  Svara
  • Möjligt men jag tänker inte ge mig utan fortsätta att coacha människor att våga mera det är viktigt för oss alla om samhället ska utvecklas.

   Svara
 14. Coolt att du vågar säga vad du tycker, det är inte ofta folk gör det utan lindar gärna in saker och ting men du är liksom ”rak på sak”

  Svara
  • Tack Leonard, jag gillar inte att linda in saker utan gillar att spela med öppna kort. Det finns redan för mycket som ”mörkas”

   Svara
 15. Har har ett jobbigt liv fullt med psykisk problem och sjukskrivningar har provat precis allt som finns både inom landsting o privat Ken utan nån lycka. När jag hittade till din blogg å läste om zonerna kände jag att jag hittat hem nu ser jag ljuset igen. Kraaaam å Tackkk Bella du har räddat mej!!!!!

  Svara
  • Oj 😥 jag är glad att du mår bättre och att jag inspirerat sig så mycket men det är du själv som gjort det största jobbet. Glöm inte det ❤

   Svara
 16. Håller du föreläsningar? Isåfall vill jag boka dig till en kurs i coachande förhållningssätt kontaktar dig via Mail trevlig helg så länge

  Svara
 17. Ibland undrar jag om det inte bo en politiker i dig men å andra sidan verkar du för ärlig och smart för att kunna vara en politiker;( Allt du skriver ligger så rätt i tiden plus att du vågar skriva om precis allting, blir du aldrig rädd att någon ska bli kränkt och förbannad?

  Svara
  • Ja vem vet om det blir en framtida politisk karriär eller inte det får vi se. Jag är inte rädd att säga vad jag tycker, jag har överlevt krig och det sätter allt i ett annat perspektiv. Förbannade människor kan jag hantera ganska bra vid det här laget och är inget som stoppar min framfart i huvudtaget, Tack för kommentaren Moa…

   Svara
  • Oj psykolog, all respekt till dem men det är inget för mig, jag är och förblir en entreprenör uti fingerspetsarna. Tack för din kommentar 😉

   Svara
 18. Du är en förebild för oss alla tack för att du finns och att du ger oss läsare lite hopp i mörkret. Jag har faktiskt försökt att komma ut ur det invanda och trygga och det är faktiskt väldigt nyttigt.

  Svara
 19. Min favoritbloggerska hittar på nya smarta saker hela tiden och är något jag finner väldigt attraktivt kram på dig Bella.

  Svara
 20. Asså gud vad bra skrivet, jag håller verkligen med dig, många är sååå rädda att göra annorlunda.

  Svara
 21. Skarptänkt som vanligt Bella – det är verkligen märkligt att vi människor fastnar i bekvämlighets-träsket. Vi har så många val att göra men väljer nästan alltid den lättaste vägen av någon anledning.

  Svara
  • Tack fina Mollie för ditt ärliga kommentar, jag uppskattar verkligen när man kan se på sig själv i helikopterperspektiv och se sina egna brister.

   Svara
 22. Du är så cool jag är så imponerad över hur smarta grejer du kommer på hela tiden fattar inte hur du kommer på allt?

  Svara
  • Jag läser mycket nyheter och fördjupar mig i det jag är intresserad av och jag tror att det är det som är grunden för mitt unika tänkande.

   Svara
 23. Fan vad du e smart och man fick ju lite ångest när man insåg att den där trygghetszonen är den man lever i . ;(

  Svara
 24. Som vanligt ytterst bra inlägg där du tar upp det viktiga i att våga utmana sig själv för att öka livsglädjen och nå sina mål. Du är duktig du.

  Svara
 25. Hejsan du sköna kvinna, åh vad jag tycket ditt inlägg var bra. Kan nog känna igen mig i det där trygga och ska genast ta mig ur…

  Svara
 26. Jag trodde din blogg skulle handla mode o sånt men ack vad jag bedrog mig den är ju hur bra som helst och jag håller med.

  Svara

Lämna en kommentar