Bella Nilsson – Flight 7 till Blåkulla
Ingen av Er har väl missat det som sker omkring oss och hur dess effekter påverkar en hel nation. Det som är intressant med katastrofer som dessa är att man plötsligt börjar bry sig om saker i samhället som man normalt inte gör. Jag tänker främst på våra gamla och hur vi plötsligt upptäcker att de existerar och också är en del av samhället. Det är märkligt att det alltid måste ske något dramatiskt för att få oss att förstå att vi ska skydda och ta hand om de äldre och svaga i samhället men trots det frågar jag mig: Vad händer sedan när alla är friska och krya? Glöms de gamla och svaga bort igen då? Våra pensionärer har kämpat natt och dag för vår välfärd och är värd all respekt och hjälp från oss som tagit över stafettpinnen.

 

 
Jag anser att de äldre över 70 år och de som är i riskzonen som har blivit rekommenderade att isoleras under denna svåra tid ska få försörjning från samhället: samtliga räkningar och hyra ska betalas av staten och diverse hushållsprodukter inkl. mat kan levereras utanför dörren 2 ggr/veckan i samverkan med lämplig matkedja.

 

 

Många kanske undrar hur detta går ihop rent ekonomiskt och för att ta ett exempel: Jag har flera vänner som äger större restauranger i stan och som just nu går på knäna då gästerna och i synnerhet lunchgästerna lyser med sin frånvaro och som lett till att en stor del av personalen också blivit permitterade. Hade de då inte varit bättre att låta friska människor få arbeta så samhället kan fortsätta fungera istället för att ett helt samhälle stannar upp? Bara att bygga upp en ny affärsverksamhet från början kostar en mindre förmögenhet för att inte tala om alla arbetslösa som kommer finnas på sikt och som redan syns i arbetsförmedlingens senaste rapport.

 

 

 

Jag är ju ingen vän av negativitet så jag tycker att vi ska försöka fokusera på det som ändå är positivt som t ex den underbara våren som är på intåg och den härliga påskhelgen som väntar. Även om det som händer omkring oss resulterar att vi måste ändra våra planer och göra saker på lite annorlunda sätt innebär det inte att det automatiskt måste bli sämre, det kan faktiskt till och med bli bättre då man kanske uppskattar småsaker på ett annat sätt.

 

 

Det gamla talesättet ”Inget ont som inte har något gott med sig” kanske är lite provokativt men ibland krävs det en kris för att människor ska vakna upp och inse hur bra de faktiskt har det. Jag som levt mitt i ett krig med allt var det innebär har lite svårt att förstå att många människor just nu lever i någon sorts panik och på allvar tror att det här är jordens undergång. Människosläktet prövas med jämna mellanrum med olika sjukdomar som kommer och går då det är en del av evolutionen. Like it or not!

 

 Jag önskar Er alla en riktigt Glad Påsk och nu är det dags att ta en tur med kvasten.

 

144 kommentarer om “Bella Nilsson – Flight 7 till Blåkulla”

 1. Werner Adelson – Hej Bella jag skrev en kommentar till ett inlägg som förvann helt plötsligt men gör ett nytt försök. Det jag ville säga var att jag verkligen vill berömma dig för ett klokt och ytterst viktigt blogginlägg. Det är nog inte många som skulle våga att ”sticka ut hakan” som du gör och det är det som gör att du också är klippt och skuren för en politisk roll (ursäkta mitt tjat om detta). Sverige behöver en kvinnlig politiker som vågar stå upp för det hon säger och som inte är rädd för att röra upp etablissemanget. Hälsningar Werner Adelson (m)

  Svara
  • Hej Werner, anledningen till att inlägget togs bort var att facebook inte tillåter inlägg som handlar om viruset just nu och det kan man ju kanske förstå då det lätt kan spridas falsk information. Jag tyckte i alla fall att din kommentar var väldigt intressant och det gör inget att du ”tjatar” lite det gör alla bra säljare, och jag gillar inte folk som ger upp på en gång 😉 Jag kan inte annat än att hålla med om att det skulle behövas några ”friska fläktar” i svensk politik.
   Önskar dig en riktigt Glad Påsk 🐣

   Svara
 2. Det är helt otroligt vad bra du skriver du har helt rätt i det du säger och jag kan ärligt säga att jag aldrig sett en sån snygg häxa nångång.

  Svara
 3. Jag är en av de som sitter isolerad i min lägenhet då jag är 72 år och automatiskt tillhör en riskgrupp. Jag hittade dig genom “vid din sida” när du delade ut checken till de gamla och det var väldigt imponerande tyckte jag. Det är verkligen en tröst att ha någonting att läsa när man är så pass isolerad som jag är, ensam ute på landet och din blogg är som en länk till verkligheten. Mina väninnor som jag bara träffar via internet följer dig också ska du veta och alla älskar det du skriver. Stort tack och Glad Påsk. 🐣🐥

  Svara
  • Vad roligt att du och dina väninnor har hittat till min blogg det gör mig verkligen glad. Ta hand om er tjejer och ha nu en fantastiskt fin påsk 🐥

   Svara
 4. GLAD PÅSK Sveriges mest svenska utlänning som visar att vi ska bevara Svenska traditioner och värderingar. Jag har sett att många skrivit att du borde jobba politiskt och jag håller med om det.

  Svara
 5. En sån exotisk häxa … du verkar ha full koll på både personal och ägg, bra jobbat tycker jag. 🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

  Svara
 6. Oh la la har fröken gått och blivit häxa nu också? Det gör det hela ännu mer intressantare, glöm inte att du alltid är välkommen som hedersgäst hos mig. På sommaren kan jag lova att min slottsträdgård är excellent och värd att besöka. På återseende Fröken.

  Svara
  • Oj jag blir ju nästan lite generad såhär på Onsdageftermiddagen. Jag tror säkert att det måste vara magiskt vackert i din trädgård nu när våren börjar komma. Glad Påsk Sebastian 🐥

   Svara
 7. Man undrar ju vad som kommer hända när allt lugnat sig kommer folk ha jobben kvar eller vad? Jag personligen är skiträdd att inte få något jobb, jag tar studenten snart och det planerade sommarjobbet blev ju inte av nu när det jäkla viruset kom. Jag gillar din blogg Bella.

  Svara
  • Tack snälla Erika vad roligt att du tycker att bloggen är bra och jag förstår att du är orolig men det kommer vända och då behövs det arbetskraft igen, kämpa på nu och ge inte upp!

   Svara
 8. Men åh vilken trevlig arbetsplats med påskäggsutdelning och allt. Jag jobbar ju inom kommunen och där får vi aldrig något från arbetsgivaren inte för att jag kräver det men det är såklart en liten morot när man får uppskattning någon gång.

  Svara
  • Jag försöker ge min personal någon liten gåva då och då för att visa min uppskattning- jag vet att de tycker det är skoj med överraskningar och jag älskar att ge bort saker, sån är jag! Glad Påsk Selma.

   Svara
 9. Är det nån som kan skriva saker som är vettiga så är det du Bella jag är glad över att du vågar bjuda på dig själv också och skiter i att va så PK är trött på PK:arna.

  Svara
 10. Nu blir det ordning i Blåkulla när du kommer dit och det kan behövas. Tänk om du satt i regeringen då hade det nog blivit lite ordning på torpet 🐔🐥kram från Nadja

  Svara
 11. Ja nu ska jag styra upp ordentligt bland häxorna och beträffande regeringen så tror jag inte dom är redo för en Bella ännu..😆

  Svara
 12. satans bra inlägg är skittrött på den här paniken bara det här med tvätta händerna kunde inte folk göra det innan eller? Mysigt å veta att folk varit helt jävla inkompetenta att sköta sin hygien bläh.

  Svara
 13. Sådärja en människa som vågar säga vad hon tycker, äntligen får man säga.
  Du är en krigare som verkligen har lyckats med allt du företar dig. Tack för att du skriver direkt ur hjärtat och har så bra lösningar på problem jag skickar över en stor Påskkram till dig.

  Svara
 14. Det var ingen dålig syn såhär på Skärtorsdagen elegantare häxa får man leta efter. <3 <3 <3

  Svara
 15. Tur att du inte lever på 1400-talet Bella då hade du nog levt farlig med tanke på hur du kan skapa magi med allt du göra. Du är en riktigt super-häxa – Glad Påsk 🐓🐓🐓🐓🐓🐓

  Svara
 16. Man undrar hur Sverige kommer se ut i höst hur många hotell och restauranger kommer va kvar? Hur många småföretagare har kånkat? Vågar nästan inte tänka på hur det ska gå folk kommer ju för fan ta livet av sig av depression läskig utveckling.

  Svara
  • Ja det är inte roligt och det är klart oroväckande men vi får försöka göra det bästa av situationen och gynna alla småföretagare så mycket vi kan, det är mitt tips.

   Svara
  • Ja Jonas man kan önska en hel del av våra politiker men det är och förblir just ett önskemål tyvärr Glad Påsk på dig 🐣

   Svara
 17. Tror Djävulen kommer bli överlycklig när du kommer på Blåkulla-mötet – snyggaste häxan ever😍😍😍😍😍

  Svara
 18. Det du säger är så himla sant, jag håller med dig och tycker det är galet att friska människor stannar hemma från jobbet, okej jag fattar att många är smittbärande utan symptom men det är ett faktum att de flesta som inte är i någon riskgrupp inte blir livshotande sjuka och är de gamla isolerade riskerar ju dom inte heller att bli smittade.
  Nu är ju ändå Sverige bättre än andra länder och håller ändå öppet affärer och restauranger men många företag och skolor håller stängt och det är klart det ger konsekvenser. Glad Påsk Bella 🐤

  Svara
  • Nej inte riktigt alla men om jag ska vara ärlig brukar jag ha en sk. Fett-dag per månad då jag äter som en häst och dessutom saker som inte är så nyttiga. Det här är förstås ingenting jag rekommenderar men det fungerar för mig 😃

   Svara
 19. Ha ha ja dom är inte så dumma faktiskt och finns dessutom i flera färger så man kan matcha till olika kläder.

  Svara
 20. Ännu ett klokt och intressant inlägg av dig Bella jobbigt att man får vänta längre mellan inläggen nu men jag förstår dig om du måste prioritera annat nu när läget är som det är.

  Svara
  • Ja, det är tråkigt att jag har fått dra ner på bloggandet men det var nödvändigt just nu. Det är i alla fall väldigt roligt att du gillar min blogg och att du vill ”ha mer” 🙏🙏🙏

   Svara
 21. Du är ju helt jävla grym och ha det så skoj på Blåkulla hälsa dom andra häxorna. Förresten var är den svarta katten?

  Svara
  • Tack Vanessa, den svarta katten fick stanna hemma i år då jag var tvungen att få plats med all handsprit inför häxmötet 😃😃😃

   Svara
 22. Men vilket bra blogginlägg tänk om staten tänkte som dej jag är själv i riskgruppen och har isolerat mej och får maten hemkörd av snälla grannar. Det är ju vansinne att unga friska människor inte får gå till arbetet.

  Svara
  • Jag förstår Ibrahim, detta är ju vanligt bland vi som kommer från andra ursprung än Sverige och det är ju förstås en trygghet för de äldre men Sverige är inte uppbyggt på det sättet.
   Många äldre i Sverige värnar om sin integritet och frihet och vill inte bo kollektivt med sina barn. Oftast är också boendeytan ett problem då många inte har ett extrarum ledigt för föräldern. Det handlar förstås i första hand om kultur som är djupt rotad i hundratals år.
   Tack för din kommentar Ibrahim.

   Svara
 23. Du är en förebild för oss alla tack för att du finns och att du ger oss läsare lite hopp i mörkret.

  Svara
 24. Inte bara vacker utan smart också det är inte ofta man träffar den kombinationen och det står jag för #sorry alla feminister”

  Svara
 25. Skarptänkt som vanligt Bella – det är verkligen märkligt at vi måste hamna i ett krisläge för att förstå att de äldre också har et värde och jag får själv lite dåligt samvete då jag vet med mig att jag faktiskt tyckt att ”skit i de äldre” men har ändrat inställning totalt inte av Corona utan av dina inlägg Bella och det tackar jag för.

  Svara
  • Tack fina Mollie för ditt ärliga svar, jag uppskattar verkligen när man kan se på sig själv i helikopterperspektiv och se sina egna brister.

   Svara
 26. Min favoritbloggerska är inte rädd för något vilket jag finner väldigt attraktivt kram på dig Bella 🤗

  Svara
 27. Fantastiskt bra inlägg – köper allt du skriver och det här med maten sjå är matsvinnet så pass stort så det borde inte vara några problem för typ Ica att skänka mat. Du har min respekt för allt du skriver TACK för du lyfter det viktiga i samhället.

  Svara
  • Tack Carina för en bra kommentar, det känns kul att göra inlägg när ni skriver så peppande kommentarer 😊

   Svara
 28. Vad kul det är att få läsa din spännande blogg varje vecka och jag förstår att du har fått prioritera om lite men du har sån bra kvalitet i det du skriver så att man kan läsa den om och om igen 💙💛💙💛

  Svara
  • Tack fina Carina för dina vänliga ord det är härligt att bli peppad av sina följare. Ha en fortsatt härlig söndagskväll 😘

   Svara
 29. Very smart, I agree totally give the old poor people food for free and let them stay home in quarantine for their own sake 👌

  Svara
 30. Det var lite av ett misstag som jag hittade hit till din blogg men åh så trevlig den är full med massa väsentliga saker och inte bara bebisgjrejer ochj heminredning /Marre

  Svara
 31. Coolt att du vågar säga vad du tycker det är inte ofta folk gör det utan lindar gärna in saker och ting men du är liksom ”rak på sak”

  Svara
  • Tack Leonard , jag gillar inte att linda in saker utan gillar att spela med öppna kort. Det finns redan för mycket som tyvärr mörkas!

   Svara
 32. Känns som man tjatat hål i huvet på folk och e astrött att höra på skiten men det du skriver om är skitbra och nåt som e konkret äntligen.

  Svara
  • Jag håller ju faktiskt med dig att det gått inflation i rapporteringen och det är såklart inte bra någonstans. Ha en fin dag.

   Svara
 33. ÄNTLIGEN ett vettigt inlägg från den rosa bloggerskan du träffar verkligen alltid mitt i prick med dina fantastiska åsikter. Peace and Love från Viola Z

  Svara
 34. Bella, ibland undrar jag om det inte bo en politiker i dig men å andra sidan verkar du för ärlig och smart för att kunna vara en politiker;( Allt du skriver ligger så rätt i tiden plus att du vågar skriva om precis allting, blir du aldrig rädd att någon ska bli kränkt och förbannad?

  Svara
  • Ja vem vet om det blir en framtida politisk karriär eller inte det får vi se. Jag är inte rädd att säga vad jag tycker, jag har överlevt krig och det sätter allt i ett annat perspektiv. Förbannade människor kan jag hantera ganska bra vid det här laget och är inget som stoppar min framfart i huvudlaget, Tack för kommentaren Moa…

   Svara
 35. Du är en riktigt influencer Bella, du kanske inte gillar att höra det men det är dagens sanning så det är bara att gilla läget 😊

  Svara
 36. Hej Lisa det är klart att du får se mig som influencer om du vill det är bara kul att höra, men det är inget jag aktivt strävar efter 🤩

  Svara
 37. Som vanligt ytterst bra inlägg där du tar upp det viktiga i samhället och hur vi ska lösa det. Du är duktig du.

  Svara
 38. Tja, Walle här. har lät ditt inlägg flera gånger och förundrats över var du får allt ifrån? Har du alltid haft den talangen?

  Svara
  • Jag har nog alltid haft mycket tankar som jag gjort till verklighet och det är många som aldrig ens skulle komma på idéen.

   Svara
  • Mycket bra tänkt av dig Simone men många vågar inte gå dit där det samlas massa folk och de får man nog vara tvungen att acceptera.

   Svara
 39. Du är helt enkelt grym – ännu ett inlägg som verkligen tar fram din klokhet verkligen imponerande.

  Svara
 40. Jag trodde din blogg skulle handla mode o sånt men ack vad jag bedrog mig den är ju hujr bra som helst och jag håller med dig i pensionärsfrågan vi måtte tänka om och tänka rätt för att fokusera på rät saker .

  Svara

Lämna en kommentar