Bella Nilsson – När moder jord tryckte på paus

 

Världen står just nu på paus och alla väntar på att någon ska trycka på play igen och att allt ska bli som förut men frågan är: vill vi att allt ska bli som förut? Var allt så perfekt innan? Vi kanske borde passa på att se allt med nya ögon och göra en ctrl+alt+del och dra lärdom av det här.

Givetvis finns det mängder med saker som bör förändras men det jag vill diskutera i det här blogginlägget är mobbning!

 

 

Just nu när vi fysiskt distanserar oss med respekt för andra kanske vi också skulle klara av att visa respekt för andra på ett mer psykiskt plan och sluta förnedra, baktala, håna, trakassera varandra. 

Är det inte hög tid att vi rannsakar oss själva om hur snabba vi är på att döma människor som inte är som vi och istället börja värdesätta människors olikheter och se det positiva i kontraster? Innan vi dömer någon bör vi ställa oss några frågor: hur mår personen? Vad har personen i bagaget? Vi kan tycka att vi kan tolka signaler och anse att vi kan läsa av människor men vi kan inte läsa andras tankar och det är förstås ganska skönt annars hade vi ju inte haft någon som helst integritet.

 

 

Mobbning existerar ända från förskolan upp till äldreboendet, ingen går fri från detta otyg som kan förstöra en människa för livet beroende på vilket psyke man blivit välsignad med.

Jag känner spontant att vi människor är ganska ytliga till sättet och jag menar: hur många gånger om dagen ställer man inte artighetsfrasen: Hur mår du? 

Frågan är, lyssnar du på svaret? Vill du verkligen höra sanningen? Bryr du dig överhuvudtaget om hur din medmänniska mår? Här kanske många svara jaa, självklart vad tror du om mig? men jag dristar mig med att påstå att många inte kan redogöra för svaret de fick. Rätt eller fel men jag tycker vi borde ta chansen att bli mer medmänskliga efter den prövning vi alla gått och går igenom och jag tror många med mig håller med.

 

 


När jag för 10 år sedan började i återvinningsbranschen och kom in på möten såg de endast mina 12 cm klackar, och mina lite för stora bröst och trots höghalsad dräkt blev jag nästan omgående idiotförklarad och blickarna talade för sig själva. Jag vet att många nu tänker: men varför har du det då (klackar och stora bröst) och svaret är: -”därför jag vill och kan” och känner mig bekväm och fin i det – klart slut! Man får se ut hur fasen man vill och det kan omöjligt vara så att man automatiskt är korkad om man har stora bröst. 

På den tiden var jag dessutom blond som inte gjorde saken bättre direkt men när jag sedan färgade mitt hår till mitt ursprungliga mörka hår och berättade om min hemska barndom i Iran höjdes plötsligt mitt IQ i andras ögon är det inte märkligt? Jag vill även poängtera att det är lika många män som kvinnor som är fördömande i sitt sätt och där kvinnor dessutom har en tendens att ge giftigare kommentarer och är experter på att tissla och tassla bakom ryggen på varandra. 

Det skulle vara intressant att veta var man hittar den där ”bimbo-lagen” där det tydligt framgår vilka kriterier som måste uppfyllas innan man officiellt blir en bimbo. Går gränsen vid 4 cm klack? Är allt över B-kupa oacceptabelt? Hur fylliga läppar får man ha?

 

 

 

Samma tendenser går att hitta om någon anses vara för rund jämfört med normen. Dålig karaktär har dom allt dom där som är för stora och runda och har man dålig karaktär är man inte speciellt smart eller? Är dålig karaktär verkligen synonymt med låg intelligens?!

En fråga jag funderat mycket över är vad det är som driver ”skitsnackarna” och mobbarna, är det adrenalinkicken de får uppleva under några sekunder eller är det känslan av makt? Oavsett vad som gör att mobbarna fortsätter med sina trakasserier år ut och år in vill jag be dem att stanna upp för en stund och se sig själva ur ett helikopterperspektiv och begrunda hur illa de gör andra och hur djupa de själsliga såren blir.

Jag vill också tipsa dem om att det finns en annan kick som faktiskt sitter i hela livet och som förgyller människors liv och dessutom gör dem omtyckta och det är att hjälpa någon annan.

Låt oss tänka oss in i en situation där du frågar din kollega hur hon eller han mår och får svaret att det ”inte är så bra”. Nu har du två val antingen gör du som vanligt säger åh vad tråkigt och glömmer och drar dig undan. Alternativ 2 är att du frågar om du kan hjälpa till med något eller har något tips för att underlätta personens eventuella problem, jag lovar att du i och med detta blir uppskattad och den känslan övervinner allt! Du kommer känna en lycka i hela kroppen när personen tackar dig och sedan sprider ut till alla hur trevlig och bra människa du är, den kicken går inte att köpa för pengar.

 

 

Om du efter att ha läst mitt inlägg fortfarande känner att det rätt kul att mobba andra föreslår jag att du gör en självanalys: 

Fråga dig själv var ditt driv att skada andra bottnar i.

Lider du av dålig självkänsla?
Har du inte haft ett förhållande på länge?
Har du problem att få vänner?
Taskig barndom? 

Oavsett vad det är som får dig att gå igång genom att skada andra borde du börja jobba med dig själv istället så kanske du kommer sova bättre om nätterna med ett rent samvete.

Det här med taskig barndom är en ursäkt som jag är extremt trött att höra om och visst kan en dålig barndom prägla en människa det finns det vetenskaplig bevisning på MEN det är alltid du själv som gör valet. Vill du bli en kopia av dina föräldrar och göra samma misstag som de gjort?

Om jag hade agerat utifrån min uppväxt med daglig misshandel, krig, tvångsgifte och flykt hade jag aldrig kommit så här långt som jag kommit idag. Det latinska uttrycket “Tabula Rasa” betyder att vi föds som ett oskrivet blad som fylls på under uppväxten och jag har personligen valt att vända på det gamla bladet som var fullt med massa tråkiga saker och istället börjat om från ett nytt tomt ark när jag kom till Sverige. Jag valde därmed riktning på mitt liv och bestämde mig för att bli lycklig, vara snäll och givmild och att bli framgångsrik, jag har ju också som ni vet lyckats med detta och är tacksam för att ha fått den möjligheten.

 

 


”Om du dömer andra på förhand går du miste om godbitarna och därmed chansen till framgång och lycka”                         Bella Nilsson

118 kommentarer om “Bella Nilsson – När moder jord tryckte på paus”

 1. Och så kommer nästa käftsmäll!! efter inlägget med farsan din trodde jag att det skulle bli nåt gullgegull typ nu-är-det vååår-inlägg men du kör på som vanligt jädrar vilket ”go” du har tjejen. Sonen har ju blivit mobbad som satan och man har ju sprungit till plugget och snackat med rektorn men inte hjälpte det … nä man ska ta den ena och slå den andra med så man signalerar att det inte är ok att mobba någon men som vanligt är ju allt så jävla mesigt i landet lagom. Bra att du tar upp ämnet du är HERO.

  Svara
  • Tack Sonny, vad roligt att du tycker att jag är en hjälte 🙂 det är just det som är min styrka att göra de som folk minst anar! Kände att folk plötsligt är så artiga mot varandra i dessa tider och tänkte att vi borde dra lärdom av det faktum att vi inte är odödliga och att tiden vi har tillsammans är värdefull. Därför anser jag att man ska respektera varandra och fokusera på sina egna problem istället för att lägga ner så mycket tid på att göra livet surt för andra. Ha en toppenhelg!

   Svara
 2. Du har så rätt men jag tror att mobbingen kommer från människor som är osäkra på sig själva och väldigt avundsjuka, för en sak är säkert den svenska avundsjukan går inte av för hackor, det följer oss från barndomen och ända in i graven. Många kan inte glädjas åt andra människors framgång och lycka, utan de måste alltid hitta något fel. Jag fick lära mig av min far, att man ska aldrig döma hunden efter håren, det är inte utsidan som räknas det är insidan på människor. Det är hur de beter sig som gör att jag högaktar dem, inte vad de tjänar och inte vad de har för umgänge, kläder eller utseende, för det är av ringa betydelse. För det finns skitstövlar som är ursnygga med sista modet men det finns också mycket snälla och hjälpsamma människor, som ser ut som något som katten släpat in. Du är en mycket duktig företagare som har ett stort hjärta för dina medmänniskor, men jag är rätt säker att du får dig en och annan törn, av avundsjuka människor som tror att alla företagare skär guld med täljkniv. Hoppas att du slipper råka alltför illa ut, att du får ha kvar din härliga syn på det mänskliga släktet, för du är en på tusen, det ska du veta.

  Svara
  • Tack för en fantastiskt bra kommentar, du uttrycker dig precis som du läser mina tankar och jag tänkte speciellt på det du skrev om smarta härliga människor som ser ut som ”katten släpat in” det är precis som att de automatiskt blir vackra pga deras fina personlighet. Hur vacker du än är blir du ful om du är dum och elak så enkelt är det och är något man bör komma ihåg!! Avundsjuka är en otrevlig sjukdom som bör utrotas så fort det går. Jag vill också tacka dig för din fina komplimang att: ”jag är en på tusen” det gjorde min fredag Inga-Lill Kram på dig vännen.

   Svara
 3. Tack för ett viktigt inlägg. Jag tror inte många förstår att man faktiskt kan bli mobbad som vuxen också. Jag själv har smakat på både mobbning när jag var barn och på min senaste arbetsplats. Skillnaden är inte så stor förutom att internet nu finns och de e lättare att lägga ut en massa elakheter som når fram till mängder av personer bara med ett knapptryck det är skrämmande. Jag måste säga att du är ett föredöme när det kommer till att skriva om saker som är lite obekväma, du drar dig inte för att säga sanningen och bjuder alltid på dig själv. Jag och många av mina polare ser upp till dig och tycker att du är en otrolig människa. Vi stöttar dig till 100% är det något du behöver hjälp med finns vi här 24/7.

  Svara
  • Tack för din kommentar jag beklagar att du fått utstå mobbning och tyvärr bidrar ju internet till att det blir lättare att mobba människor när man kan gömma sig bakom ett tangentbord istället.
   Det känns väldigt bra att veta att ni finns där beredda att hjälpa mig 😍😍😍
   Kram Kram på Er

   Svara
 4. Mobbning är så vidrigt .. har du själv råkat illa ut Bella? Hoppas inte det då du verkar vara en sån fin och bra människa.

  Svara
 5. Behåstorleken bör minst var trippel F för att jag ska vara nöjd och jag har inga problem med stora fylliga läppar heller. Ju mer desto bättre är min filosofi. Jag tror mobbarna inte fått ”till” det på länge därför är dom bittra på andra. Kör hårt nu Pink Bella så hörs vi snart igen.

  Svara
  • Ha ha nu fick jag mig ett rejält skratt i alla fall 🤪 och det tackar jag för älskar din ärliga kommentar. Beträffande de bittra mobbarna kan du ha rätt i det du säger 👌

   Svara
 6. Tjena Bella vi diskuterade faktiskt dig och ditt bolag på vårt senaste styrelsemöte på firman och tycker att du fått utstå många jobbiga grejer i ditt liv men att du lyckats stå på dig och vända allt till nåt positivt istället. Nu tänkte vi stödja dig med att ”byta färg” på våra säckar och container så fyll lagret och ladda upp för nu kommer vi och ryktet har spridits så det kommer säkert vara fler firmor som kommer ringa inom kort och det är du värd tjejen 😉 Byggnisse

  Svara
  • Bäste Stene det låter ju helt fantastiskt och så bra att ni låter den rosa färgen komma in i ert företag jag vill att du hälsar och tackar alla dina kollegor på firman för att ni uppmärksammat min blogg och mina berättelser. Kram på Er 🤗🤗🤗🤗

   Svara
 7. Tjena Bella det är jag din egen super-mats! varför berättade du inte om din blogg sist vi sågs på mötet, gubbarna på firman berättade om den och nu är man ju fast! Nu får du som straff komma med lite bullar till fikat. Ha det så fint kära vän.

  Svara
  • Hej Mats, jätteklantigt av mig att inte berätta om bloggen men de var så mycket som skulle avhandlas på mötet så det fanns ju ingen tid för chit-chat men det kan vi ta igen senare 😉 Jag svänger förbi med min nya rosa Cadillac redan under nästa vecka och bullar medtages uppfattat 🙂

   Svara
 8. ÄLSKAR verkligen ditt citat och man e ju jäkligt snabb å döma det kan jag erkänna att jag oxå gör men är inte stolt över det men det liksom kommer av sig själv utan att jag menar det. Nu får man väl skärpa till sig när du skrivit så bra inlägg. All kärlek från Bobo

  Svara
  • Tack för att du är så ärlig och det är lätt att döma människor på förhand jag gjorde det också förr innan jag insåg hur korkat det var och hur fel det kunde bli. Bra att du tänker om nu, jag tror du kommer upptäcka mycket positivt med att ge människor en ärlig chans.

   Svara
 9. Vad är det för fel på folk? Jag fattar att du hade det svårt att bli tagen seriöst till en början. Återvinningsbranschen har väl inte så många tjejer kan jag tro och särskilt inte såna som äger alltihop. Jag tror Bimbo –gränsen går vid den gapande munnen hos en blonderad tjej med massor av brun utan sol och lösfransar som väser fram ett :- va??? Det räcker för mig i alla fall, du ser Bella jag dömer Bimbos direkt och jag kan inte svara på varför jag gör det egentligen. Efter ditt inlägg känner jag att jag skäms som en hund och att jag måste ändra mitt sätt och sluta döma hunden efter håren. Jag lovar att göra allt för att sluta tänka i de här negativa banorna, hälsningar från My.

  Svara
  • Vilken superbra kommentar – det är bra att du själv känner att du måste ändra tankesätt Lycka till nu och hoppas du blir fri från dom här negativa tankarna och jobbar på dig själv istället. Kram

   Svara
 10. Man kan tro att du är entreprenör, läkare och psykolog allt-i-ett för du skriver ju väldigt smarta inlägg varje vecka och det är rolig att få följa med dig på alla spännande äventyr. Jag tycker inte heller om dumma mobbare tyhmät ihmiset

  Svara
  • Ha ha nej jag nöjer mig med att vara en entreprenör det är mer än ett heltidsjobb kan jag lova men några tips och råd bjuder jag gärna på då och då. Kul att du ser fram mot mina blogginlägg det är väldigt positivt. Ha en fortsatt fin eftermiddag 😉

   Svara
 11. Bimbolagen var väldigt fyndigt, jag fyller nog kriterierna tror jag. Jag är blond, har extensions, svanktatuering, lösnaglar och dessutom lösfransar som är lite för långa och ja just det har relativt stora sillisar också. Jag skiter i om folk ser mig som bimbo tycker det är rätt kul och är stolt över att bli kallad det.

  Svara
  • Tycker du om att bli kallad Bimbo så är de ditt val ingen ska säga något om det tycker jag. Finns inget som säger att man är mindre smart bara därför man kallas för Bimbo som blivit lite av ett skällsord. Förut hette det att man var kvinnlig när man hade större bröst, blekt hår och kort-kort kjol och nu uppfattas det som något negativt. Ha det bra fina Sanna 💖

   Svara
 12. Hej Bella jag har ju skrivit kommentarer förut på din blogg och vill säga att jag fastnade för den här extra mycket. Varför?
  JO- jag har varit och är fortfarande mobbad trots att jag är vuxen. Brukar inte ”outa” det så ofta men det kändes rätt nu när du skrev så bra om hur det är. Jag har alltid varit tjock, rund, fet, fläskig, fetto det finns många smeknamn på mig ;( och jag lovar att jag tränar och äter sallad men lyckas inte gå ner. Min strikta kost hjälper alltså inte och jag håller just nu på med en utredning om vad det kan vara.

  En gång i månaden unnar jag mig något extra precis som alla andra gör och kanske köper choklad eller en glass och dom blickarna jag får i affären är inte att leka med. Till och med kassörskan tittar snett, det här är skitjobbigt Bella och hade jag inte haft min familj som består av katten Gustaf och minigrisen Arne + alla mina sköna vänner hade jag säkert inte funnits idag.
  Jag förstår hur det kändes för dig när de inte tog dig på allvar i början och bara glodde i urringningen bläh, jag har ju själv G i kupa och du kan ju tänka dig själv att man inte är en planka direkt. KRAM gulliga du för ett bra inlägg ännu en gång och jag önskar att jag såg ut som du …

  Svara
  • Det var en av de starkaste kommentarerna jag någonsin läst och måste först säga att jag tycker du verkar vara en modig och stark tjej som är värd all respekt. Jag blir väldigt upprörd när du beskriver hur människor beter sig i din närhet och skäms för dem.
   Jättebra att du får gå på utredning för att se om det kanske är något som stör din ämnesomsättning 👍
   Glöm inte att du är värdefull, underbar, smart och vacker, vad andra tycker och tänker hör inte till saken. Vad underbart att du har en gris du får jättegärna skicka en bild på honom (och katten också) på bella@bellasblogg.se jag älskar djur Kram på dig Mollie 💝

   Svara
 13. Hej Bella
  Jag hittade till din blogg via en av mina anställda och det hela blev lite komiskt då jag insåg att jag faktiskt träffat och dansat med dig på Café Opera då du inte var gift. Jag vet att jag blev lite väl närgången då du fräste till och visade ditt härliga Iranska temperament som gjorde mig ännu mer intresserad.
  Under årens lopp har jag tänkt på dig då och då och undrat vad som hände med dig och nu ser jag att det inte går någon nöd på dig och att du är gift och har barn men det är dock jäkligt synd att det inte är med mig.
  Om du undrar vad som hände med mig så gifte jag mig och fick 3 barn men är numera skild då affärer och familj inte går ihop.
  Jag skulle vilja ta tillfället i akt och bjuda dig på en vänskapslunch så vi kan prata gamla sköna minnen från förr.
  Mina trogna anställda har också hjälpt mig att få fram ditt telefonnummer så du kommer inom kort få ett sms från mig hoppas att det är ok.
  Kram från en gammal beundrare/Peter Wirsén

  Svara
  • Hej Bäste Peter, jag kommer absolut ihåg dig då jag kände igen ditt efternamn och hur du försökte få mig att bli imponerad över din fina märkeskavaj vilket jag inte blev 😉
   Tack så mycket för ditt sms som jag fick precis och jag svarar dig där. Som du själv är jag lyckligt gift med 2 fina små flickor så ha inte för stora förhoppningar. Kul att du hörde av dig, vi hörs/Bella

   Svara
 14. Bullying is a tragic thing that I dont like and we should love each other and show tolerance we only live once. Be kind, be gentle protect each other. Hugs and Kisses I love your blog Bella.

  Svara
  • Thank you dear Rwanha for you comment, I appreciate your opinions and totally agree with you. We have only have one life and we should fill it with great things. My best /Bella

   Svara
 15. Jag tror att alla människor dömer fast dom inte erkänner det. Det ligger i vår natur att döma och jag tror det kan vara därför vi ska försvara oss mot farliga människor eller något på typ stenåldern.
  Står på dig Bella, Kram

  Svara
  • Ja det kan absolut vara som du säger men man måste lära sig att lägga band på sig då det är mycket som ligger i vår natur som man kanske inte bör exponeras framför alla människor. Det är saker som man lär sig redan när man är liten som att inte peka åt andra eller rapa offentligt. Kram Kram

   Svara
 16. Mobbning är och förblir skit! Jag hatar när folk ska tycka och tänka om andra och gärna högt bara för att såra. Oftast går det ju illa för mobbarna längre fram i livet (Karma rules) men det hjälper ju inte offren då det händer. Bort med skiten tycker jag! Förresten så finns det inget som heter ”för stora bröst” bara så du vet Bella.

  Svara
  • Ja så kan man också uttrycka det, du har rätt i att många av dem som mobbat andra tenderar att misslyckas i livet men att det samtidigt är en föga tröst för den som är utsatt. Jag ska komma ihåg att bröststorleken är obegränsad ha ha…. Ha en fortsatt härlig kväll 😉

   Svara
 17. Bra skrivet, inte upplevt vad du har gått igenom men dock svår mobbing under min hela skolgång.
  Och även på jobbet fattar inte vad för kul det är att sätta sig på andra och vara elak . Som du säger ända in i äldreboendet 😩

  Jag tycker du är grym 👻

  Svara
  • Bästa Ellinor det är så många som är drabbade och jag är ledsen för din skull för jag vet att de psykiska såren är djupa. Det är ett mysterium varför man gör ett aktivt val och sårar någon helt medvetet! Tack för att du kommenterade mitt inlägg och Ha en fin lördag.
   Kram 🤗

   Svara
 18. Mobbare är dumma I huvet det är inte synd om dom, dom är inte utsatta pga dålig barndom, dom ska inte ha vård för det är dom inte värda och dom ska inte få gå kvar i skolan eller jobba kvar om dom arbetar. Mobbar man någon ska det kännas av hela livet precis som de gör för den som blivit utsatt varför skulle det vara annorlunda?

  Svara
  • Tack för din kommentar Stefan och det ligger något i det du säger och jag förstår din ilska det känns inte rättvist att en mobbare inte ska få några som helst konsekvenser.
   Ha en härlig lördag/Bella

   Svara
 19. ”vi rör bara rör” är min slogan som jag tycker är superbra men du verkar ju vara en baddare på marknadsföring så jag vill gärna ha din åsikt om vad du tycker. Jag skickar över några bilder på en logotyp som jag tänkte byta till och är intresserade av din expertis.
  Tack på förhand. Ha det gött du vackra dam i rosa. Puss

  Svara
  • Hej Lasse – Vilken fin logotyp du hade den var speciell men behöver en kvinnas touch – din slogan kanske inte riktigt är min stil men funkar säkert i din bransch skriver vidare per mail under veckan om hur du kan göra den extra slagkraftig ha en bra helg/Bella.

   Svara
 20. Toppenbra Bella det här måste upp i ljuset 👍👍👍
  En del tror inte mobbning existerar i samma omfattning som förut men sanningen är att den är närmare än förut pga internet där det är fritt fram att jäklas med andra och även fast tidningarna inte skriver om det betyder inte det att det inte finns!!!

  Svara
  • Smart skrivet, mobbning sker i högsta grad och som du skriver är det nu lättare att nästla sig i folks privatliv pga tillgängligheten på internet.
   Tack för din kommentar.

   Svara
 21. Ett extraordinärt inlägg som föder många tankar om oss människor. Jag har själv upplevt det här med att folk frågar hur jag mår (jag lider av ett svårt hjärtfel) och när jag har dåliga dagar så brukar jag säga det men då känns det som jag sagt något fel och obekvämt och det är jättetråkigt. Om man frågar hur jag mår tror jag ju att jag ska berätta hur jag mår och inte hitta på något annat som inte är sant men tydligen är det inte så har jag förstått.
  Din blogg är verkligen bäst, jag räknar dagarna till nästa inlägg 🇸🇪

  Svara
  • Kära Lena, först av allt vil jag beklaga att du lider av en sån pass allvarlig sjukdom som hjärtfel och att människor är så kalla att de inte vill höra sanningen, det är verkligen inte okej någonstans. Var är medmänskligheten? Tyvärr har jag inga bra svar utan kan bara fortsätta upplysa andra om hur jag ser på saker och ting och hoppas på att människor börjar tänka in i sig själva och sitt beteende.
   Sänder en jättestor kram till dig 🤗💙💛

   Svara
 22. Snygg bilder på Bella jag kan lite språk på svenska du är vacker flicka tycka jag. Sorry for bad spelling dear but I tried to do my very best the swedish language is difficult and need practice. Bye sweetie “Shawn”

  Svara
  • Thank you Shawn and I think you are brave trying to write in Swedish good work and thanks for the kind words. Have a fabulous weekend.

   Svara
 23. Just när jag tror att du gjort ditt starkaste inlägg postar du ett till som är minst lika starkt och viktigt. Mobbning är något som inte borde få existera och skulle ha utrotats för länge sen men det verkar som mobbarna hela tiden hittar nya vägar för att kunna fortsätta jag hoppas att någon eller några verkligen läser och förstår dina visdomsord som är oerhört smarta älskar din självanalys den var klockren.

  Tror att många mobbare lider av dessa underliggande problem och behöver psykologisk hjälp. Att ge sig på andra tyder tyvärr bara på svaghet – Stor kram från Simone

  Svara
  • Du har så rätt i det du säger och visst lider mobbarna också och behöver hjälp men jag anser att det är de utsatta som först ska få hjälp för det känns inte rätt att mobbarna ens ska få komma i närhet av våra skattepengar. Tack för din kommentar 🙏

   Svara
  • Thank you for the comment. I own a big company so modelling is not relevant but thanks anyway that you follow my blog. /Bella

   Svara
 24. Konstigt att gubbar fortfarande stirrar ner i urringningen och kopplar ihop det med smarthet. Jag kollar ju inte dom mellan benen direkt utan tar ögonkontakt. Jag jobbar som elektriker som också är en mansdominerad bransch de enda tjejerna på vår firma jobbar med ekonomi och ordermottagning. Jag blir mer behandlad som ”en i gänget” på jobbet och har aldrig känt mig uttittad eller utfryst som tur är men har fått känna på det förut. Med vänlig hälsning Petra

  Svara
  • Ha ha ha vilken bra kommentar 🤩🤩🤩 och vad bra att det är jämlikhet på ditt jobb de låter toppen 👍

   Svara
 25. Jag håller verkligen med dig när vi får en chans att starta om tycker jag vi ska passa på att ändra på saker och ting.
  Om ett litet virus kan ta död på oss varför ska vi då hålla på och skada varandra medvetet och göra livet surt för andra? Om vi håller ihop blir det en bättre värld för alla. Varför finns det så mycket hat i världen? ??!!!

  Svara
  • Det var bra synpunkter Jasmine vi borde verkligen hålla ihop men det känns som det endast är och förblir en önskedröm då människan alltid har bråkat och krigat det ligger nog i vår natur på något sätt tyvärr.

   Svara
 26. Jaaaaaa jäklar den där skogs-madamen skulle man vilja träffa när man är ute och vandrar i skogen, jag tror många fler skulle börja röra på sig ute i naturen om det fanns såna där damer bakom träden 😍😘

  Svara
  • Ja, det vore väl inte så dumt tyvärr har jag inte tid att stå och vänta på skogsvandrare hela dagarna så jag får väl delegera den uppgiften till någon annan.

   Svara
 27. Men finaste Bella vilka inlägg du gör först pappan och nu mobbning, det är så viktigt att ta upp det här med mobbning och jag är så glad att jag hittade till din blogg från allra första början. Jag tror också att mobbarna har någon störning och säkert är bittra och misslyckade på allt dom tar sig för och är i behov av makt därför ger dom sig på svagare personer eller dem som de tror är svagare.
  Den som försöker ge sig på dig är det synd om ha ha…
  Tack för en superbra blogg 👏

  Svara
  • Tack bästa Rosanna grymt bra skrivet och kul att du gillar min blogg 😘
   Visst försöker folk ge sig på mig också men jag lovar att jag aldrig ger mig utan en rejäl fajt 😉 

   Svara
 28. Imponerad över ditt sätt att se positivitet i precis allt. Fattar inte hur du orkar med efter allt det skit du varit med om som barn.

  Svara
  • Tack Danne, Jag har alltid varit väldigt positiv som person och så har jag förstås lärt mig uppskatta livet på ett annat sätt när jag levt i ett krig och har därför inte tid att vara negativ.

   Svara
 29. Jag älskar ditt inlägg som är viktigt att lufta. Mobbning sker inte bara på skolgården och på nätet det kan lika gärna ske i fikasoffan på jobbet.
  Jag är själv inte utsatt men har jobbat med en kollega som blev mobbad från det hon började tills hon gav upp och slutade hos oss. Det började redan första dagen då hon inte fick någon plats med oss andra i matsalen, ingen bryddes sig och försökte göra plats men jag lämnade bordet och satte mig tillsammans med henne vid ett annat bord. Dagen efter när vi hade möte blev hon avbruten hela tiden när hon försökte göra sin röst hörd och det kändes som man var rädd att låta henne ta plats. Efter detta började det tisslas och tasslas bakom hennes rygg att hon var lat, jobbig och korkad, det fanns inga ”bevis” för detta utan något som var allmänt känt.
  Jag försökte försvara henne in i det sista men höll själv på att hamna i hennes situation något som jag i och för sig inte brydde mig om men stämningen var urusel tills hon sa upp sig.
  Fattar fortfarande inte var det var hon gjorde som var så hemskt!

  Svara
  • Din historia är tyvärr inte unik, såna här saker sker även på de bästa arbetsplatser😓
   Det är chefen som har det yttersta ansvaret och som måste vara lyhörd mot sin personal och fånga upp orosmoln som dessa. Jag tycker att det är bra att du stod upp emot mobbarna även om det inte gick hela vägen, du visade i alla fall på civilkurage när du försvarade henne. Jag tycker att alla i samhället borde stå upp mot mobbning och ta avstånd från dem precis som vi gör nu med den sociala distanseringen. Gå helst 2 meter ifrån en mobbare och använd helst öronproppar så du slipper höra dyngan som kommer ur munnen på dem.

   Svara
 30. Vilken fin bild på dig Bella du är som en vårens drottning som kommer med din positiva livssyn och delar med dig av dina kloka tips och råd som i alla fall jag har haft mycket hjälp av i min vardag. Du ger mig och många andra en riktig vitamin-boost och får i alla fall mig att få arslet ur vagnen och ta tag i saker och faktiskt slutföra saker och ting. KRAM KRAM

  Svara
  • Tack bästa Nils vad underbart att du fått “arslet ur vagnen” haha, det kan behövas ibland. Vad roligt att du tycker om mina tips och råd och att du känner att du får en vitaminkick av det du läser. Ha nu en fortsatt fin helg 😉

   Svara
 31. Jag gillar ju inte onaturliga utseenden och kan knappt hålla mig för skratt när man ser ögonfransarna innan personen men skillnaden är att jag HÅLLER mig för skratt jag håller det inom mig och sårar ingen varför är det så svårt för andra när jag klarar det? Skärpning för fasen man kan tycka olika men låt bli att visa det så tydligt det gör ju ingen glad.

  Svara
  • Bra sagt Birgitta man får gärna tycka och tänka vad man vill men man får aldrig såra människor medvetet. Ha en fortsatt trevlig kväll.

   Svara
 32. Du är så klok Bella, varje inlägg är alltid så genomarbetat och innhåller så fina bilder. Tack för att du delar med dig

  Svara
 33. Jag har alltid fått höra: “guuuud vad du är smaaal” och det känns som att det är något som är helt ok att säga framför alla men det ingen fattar är att jag lider av det här precis som jag tror att en överviktig gör när den får höra massa elaka ord om sitt utseende. Jag vet att jag är väldigt smal men jag äter och tränar normalt och kan inte hjälpa hur jag ser ut!!!!!
  Jag vill att folk ska lägga at att kalla mig massa saker och inte anta att det är ok att bli kallad smal.

  Svara
  • Du har helt rätt, det är inte rätt åt något håll varken man är tjock eller smal det är ingen som ska kommentera utseende hos någon Kram på dig Bettan!!

   Svara
 34. Jag blir så ledsen när jag läser om det här med mobbning jag vet såklart att det förekommer men har själv sluppit det men har kompisar som har blivit retade och till och med slagna och då blir man ledsen och undrar hur folk tänker. Har såna människor inget samvete? Jättekonstigt är det också att inte skolorna har nolltolerans dom bara säger att dom har det men det funkar inte i verkligheten dåligt! Ha en trevlig lördagskväll önskar Ronja Erlander i Umeå

  Svara
  • Ja du Ronja det finns ganska mycket som inte fungerar i praktiken men som ser väldigt bra ut på pappret och det ser vi inte bara i skolan utan i hela samhället. Man kan göra hur fina flödesscheman som helst och sätta rutiner på i princip allt men är det fel människor inblandade blir det pannkaka av alltihop ändå. Kram Bella

   Svara
 35. Ännu ett mycket tänkvärt inlägg från en Affärskvinna/medmänniska med stor kunskap i bagaget. Fortsätt som nu och bry dig inte om de avundsjuka som finns därute.

  Svara
  • Tack Lasse vad glad jag blev när jag läste din kommentar och jag lovar att jag ska fortsätta trots den svenska avundsjukan 😋

   Svara
 36. Vill bara säga att det är kul att läsa dina blogginlägg och alla fantastiska kommentarer som du får du ska verkligen vara nöjd med vad du åstadkommit, fint företag, alla uppfinningar och en jätterolig och bra blogg bara att säga Grattis 👏👏👏

  Svara
  • Tack snälla Jennifer det var supergulligt sagt 💖 och självklart är jag jätteglad för framgångarna men inget har kommit gratis. Har man bara ett mål som man siktar in sig på och ser till att inte vika en millimeter från sin plan finns det inga hinder för att lyckas. Stor kram från mig 😘

   Svara
 37. Mina små barn bli retade varje dag i förskolan då dom är mix (färgade + vita) barn i 4-5 årsåldern kommer med rasistiska påhopp och mina små barn kommer hem och är ledsna och vi får förklara för dem att det inte är något fel på dem. Vad är det för fel på folk? Ring mig istället och klaga på min hudfärg istället för att ge er på mina barn!! Naomi, Kalle, Nero och Tindra

  Svara
  • Det låter hemskt det du säger jag önskar att jag kunde säga att jag inte tror att det är sant men jag vet att det är sant och jag vet att ni mår dåligt av det här. Det här är en av anledningen till att jag gjort inlägget – jag vill få ut detta budskap för att pränta in det i folks hjärna ibland måste man tjata hål i huve på folk för att få dem att förstå att vi inte kan acceptera detta. Många styrkekramar från Bella

   Svara
 38. Asså gud vad killar är töntiga som är så besatta av bröststorlekar det verkar som alla har fått amma för lite eller nåt.

  Svara
 39. Älskar ditt inlägg om ett ämne som alltid är aktuellt TYVÄRR!!
  Jag hoppas fortfarande att vi ska vinna över mobbarna och att de framöver kommer vara en utrotad art. Känns som att samhället består av så många typer av människor och att arbetsplatserna söker efter mångfald så snart kanske vi blir mer toleranta mot folk som går mot normen. Kram till dig Bella

  Svara
  • Hej Celine, ja du – tolerans verkar inte vara mänsklighetens största tillgång tvärtom verkar vi angripa de som inte passar in enligt fastställd norm. Det gäller att ingripa direkt om en mobbare visar sitt fula tryne och tillrättavisa dem på en gång och visa att NU ÄR DET NOG!

   Svara
 40. Mobbning är extremt tråkig och ibland behövs det bara att någon tittar på ett speciellt sätt det behövs inga ord eller slag det räcker med en blick så vet man att folk ogillar en. Väldigt obehagligt.

  Svara
 41. Du har rätt Erika ibland kan blickarna vara det som är mest obehagligt man liksom vet men kan inte ”bevisa” att det är så och det blir som en psykisk terror istället.
  Ett bra tips är att stirra tillbaka och verkligen spänna ögonen i dem, att helt ignorera funkar ju också men att psyka ner dem tillbaka brukar vara effektivt då de börjar flacka med blicken och inte vet var det ska titta någonstans… Ha en fin helg Eija kram Bella.

  Svara
 42. Vi karlar kan ju inte låta bli att titta på ställen vi inte borde och jag vet att det kanske inte är politiskt korrekt men man är ju inte mer än människa. Måste tillägga att jag inte tycker att man är korkad för att man är snygg bara så du inte missuppfattar mig Bella.

  Svara
  • Titta får man absolut göra men det jag inte gillar är nedvärderande blickar som visar att de tycker att man är en idiot. Ha en fortsatt trevlig kväll.

   Svara
 43. Bimbolagen? Ha ha det lät kul jag tror nog inte att det finns en sån men om det fanns så tror jag kombinationen sönderblekt hår, stora arm och ben-tatueringar, 10 cm långa naglar och ögonfransar som kan användas som vingar är kriteriet som får människor att värdera deras IQ en aning lägre än det normala. Jag dömer dock ingen även om jag tycker att det jag precis skrivit om är väldigt oattraktivt men jag kan inte avgöra om de är mer korkade än andra, kanske gör de korkade val men ingen har rätt att döma dem på förhand.

  Svara
  • Exakt vad jag menar, folk sätter en stämpel på vissa attribut som fransar, silikon, tatueringar. Jag kan förstå att man kanske inte vill anställa någon som klär sig för utmanande och har piercingar i ansiktet på en arbetsplats där du möter kunder, men detta har fortfarande inget med IQ att göra. Smaken är olika och några kanske älskar svanktatueringar och lösnaglar på tjejer och andra fotriktiga skor och flätor. Slutsatsen går ut på att man gör vad man själv vill utan att för den skull ska bli dömd på förhand. Tack för din kommentar Åke.

   Svara
 44. Älskar att följa dig för dina unika beskrivningar och fina bilder.. Älskar verkligen dina inlägg, du är min IDOL Bella❤❤❤❤❤❤

  Svara
 45. ”Bara för att jag vill och jag kan” 👏
  Fan vad bra sagt Bella precis så sa jag till mina plågoandar som jävlades med mig när jag jobbade på en mindre redovisningsbyrå bestående av gamla stofiler för ett par år sen. Det var ett satans tjat om varför jag gjorde en ansiktslyftning och det var så mycket upprörda känslor som kom upp. Allt ifrån: Det är snyggare att åldras med värdighet till: du kunde skänkt pengarna till välgörenhet istället. Herregud det här är mina egna skattade pengar om jag jobbat hårt för varför får jag inte göra vad jag vill med dom? Vill jag fixa mitt dragspel i pannan och hamsterkinder får jag väl göra det? Nä tydligen inte utan det fanns ingen hejd på hur man gjorde sig lustig på min bekostnad. Älskar din blogg ty the way.

  Svara
  • Tack för en bra kommentar, självklart ska du få göra en ansiktslyftning om du vill och det är ingen som ska säga något eller döma dig för att du gör det. Tänk såhär: de är bara korkade och bittra och att det är synd om dem. Tur att du inte jobbar där längre, gamla stofiler kan vara svåra att ändra på precis som gamla hundar. Kul att du gillar min blogg 🙂

   Svara
 46. Ju större lökar desto smartare brud är min erfarenhet i alla fal och polarna här på jobbet nickar å håller med Kram från Byggarna på berget xoxo Patrik

  Svara
 47. Det var en väldigt bra åsikt som jag kan bekräfta av egen erfarenhet men kan tyvärr inte svara för alla kvinnor 😊😊😊😊
  Hälsa grabbarna.

  Svara
 48. Inte för att jag skulle han nån chans på en sån godbit som dig men satan i gatan vad du är vacker. Inte nog med att jag drunknar i dina ögon jag känner mig också rätt korkad om man jämför mig och hur mycket smarta grejer du skriver om i varje inlägg. Du är faktiskt en förebild för många här ute på ön (Donsö) här är vi religiösa som satan (inte jag då) och PK häxorna finns i mångfald. Heja Bella friskt humör fortsätt med det du gör./Kram från Lasse, Måns och Fiskar-Erik

  Svara
  • Det var en roande kommentar som ledde till många glada skratt kan jag lova du är för härlig Lasse. Kul att ni ser mig som en förebild och hälsa grabbarna på ön.

   Svara
 49. Ditt inlägg var verkligen tänkvärt den här gången och jag tror många blev berörda – jag blev berörd både här och där, inte för att jag är nån snuskgubbe men det pirrar i mig när jag ser dig. Du är så fin och snäll det är bra egenskaper som jag går igång på. Godhet är sexigt ska du veta. Tack för att du alltid delar med dig av ditt liv. Bye for now!

  Svara
 50. Nejdå du kan vara lugn jag tror inte du är någon snuskgubbe utan verkar vara en trevlig person.
  Rolig att du gillar det jag skriver om och hoppas du fortsätter läsa min blogg för jag kommer attackera fler känsliga ämnen det kan du lita på! /Bella Nilsson

  Svara
 51. Kära Bella
  Jag måste säga att det här med din far inte var något att leka med och det gjorde ont att läsa det du har varit med om..
  Att vända blad och börja med en blankt papper är inte så lätt som många kanske tror, det finns många känslor inblandade som kan göra det svårt att glömma bort.
  Hur många skulle klara att komma ensam till ett nytt land utan föräldrar och trygghet och börja från noll? Inte nog med det, du har också lyckas med att komma in i en mansdominerade bransch och bli framgångsrik. Jag beundrar dig verkligen och det du åstadkommit på egen hand. Jag tycker vi ska välkomna fler kvinnliga invandrare som du och inte endast män som inte bidrar till något, givetvis är inte alla invandrarmän såna men de märks ganska tydligt.
  Många gånger är det kvinnor som far mest illa i sina hemländer och som verkligen behöver komma hit, så jag förstår inte varför männen är överrepresenterade när det kommer till invandring?
  Heja Bella, du är bäst. Kram från Kurre

  Svara
 52. Tack för en klok kommentar. Du har verkligen rätt i att det är kvinnor som i första hand borde få komma hit. Problemet är att många är väldigt hårt hållna och det gör att det blir svårare för dem att komma hit på egen hand utan hjälp. Alla har inte det drivet jag är född med och vågar helt enkelt inte att ta risken att bli utfryst av släkt och vänner. Ha en fortsatt trevlig kväll. Bella

  Svara