Bella Nilsson – 10 Skäl att inte få ont i själen

Jag är aldrig deprimerad eller nedstämd, jag suckar inte och tycker vädret är dåligt och det gamla talesättet: ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” passar bra in i denna diskussion.

Det händer dock ibland att jag blir lite irriterad när folks hjärnor inte kopplar lika snabbt som min egen gör och det kan ibland missuppfattas och folk tror att jag är arg vilket jag sällan är. Mitt utländska temperament gör att jag ibland brusar upp och visar alla känslor på samma gång men jag menar aldrig något illa med det utan tvärtom så bryr jag mig extremt mycket om andra människor och vill alla väldigt väl.
Det är allmänt känt att många människor runtom i världen lider av olika typer av depressioner och det är svårt att råda dem att tänka positivt då det istället kan ge motsatt effekt. Jag har i alla fall några goda råd som man kan rabbla upp som ett mantra i sitt huvud när tillvaron börjar kännas hopplös:

 

 

 


1. Tänk – Hur stort är ditt problem egentligen sett ur ett större perspektiv? Tänk på att det alltid finns någon som har det sämre. Bellas tankar: Som entreprenör finns det alltid olika typer av problem som andra kanske hade grävt ner sig total av men som jag istället ser till att lösa utan massa onödiga grubblerier. Jag tar de problem som är viktigast först och fokuserar endast på dem innan jag går vidare till nästa.


2. Gör inget förhastat – vänta lite och se om det gömmer sig något bättre bakom nästa hörn.
Bellas tankar: Här har jag en svaghet – jag har bara en växel och kör alltid på full gas hela vägen. Ett exempel är när jag för några år sedan rekryterade en trafikledare och han frågade mig hur en perfekt anställd skulle vara varav jag svarade att personen ska kunna: tänka på många saker samtidigt, äta fort, tänka fort, komma till avslut och gärna hantera 3 stycken problem samtidigt men det viktigast av allt var att gå fort och inte släpa benen efter sig. Jag har väldigt svårt för när saker går i slowmotion och känner vid dom tillfällena att jag vill ge dom en kick därbak så det händer något!


3. Bryt tristessen – gör något totalt oväntat som t ex byt hårfärg, hoppa fallskärm, flytta eller byt partner. Bellas tankar: Jag bryter gärna tristessen flera gånger om dagen och min personal vet att jag är extremt påhittig och att man aldrig vet vad jag kommer hitta på härnäst.

 

 

 


4. Kommunicera – ring upp din bästa vän och säg helt enkelt att du mår skit, det här är en win win situation då du både kan få lite coachning och tar reda på hur goda vänner ni egentligen är. En god vän lyssnar på både roliga saker och problem medan en mindre god vän troligtvis kommer försöka avsluta samtalet så fort det går. Bellas tankar: Jag är väldigt rak och säger alltid direkt vad jag tycker utan att försköna det och det är klart att det kan misstolkas ibland men jag fungerar så.


5. Prata vett med dig själv – alldeles för få människor resonerar med sig själva vilket för mig är underligt, du är dig själv närmast och har i och med detta en vän som alltid håller med och aldrig är oanträffbar. Blir man uppstressad funkar de att säga lite tyst för sig själv att: ”Lugna ner dig nu du behöver inte bli klar med det här idag så andas nu och slappna av” det här brukar funka perfekt för mig. Bellas tankar: Jag pratar ofta med mig själv i tanken och ibland får jag faktiskt säga till mig själv att hålla käften då det blir för mycket liv i skallen. Jag brukar säga att jag har 3 olika hjärnor som pratar med varandra och ibland har de konferens däruppe och då diskuteras det vilt kan jag lova.

 

 

 


6. Skratta – När du skrattar så ska du skratta ordentligt, jag skrattar extremt högt och har inga spärrar. Det är nyttigt att skratta då skrattet frigör endorfiner som är kroppens ”må bra” hormon som minskar stress och smärta. Även om man inte är så himla glad kan man prova att skratta har man tur låter det så galet så skrattet till slut blir äkta. Bellas tankar: När jag skrattar låter det ordentligt och jag går alltid ”all in” med skrattandet så det ekar i väggarna på kontoret. På det här sättet går ingen fri från mitt glädjeutbrott och resulterar i att bra vibrationer sprider sig till alla.


7. Träna – Ibland kan det vara svårt att komma iväg till gymmet då det tar emot och känns jobbigt men faktum är att när du avslutat ditt pass har mängder med glädje-endorfiner frigjort sig i kroppen och den där nöjdkänslan infinner sig som ett brev på posten. Bellas tankar: Boxning är ett perfekt sätt att bränna fett på plus att du får avreagera dig ordentligt, ett tips är att sätta fast en bild på någon man inte gillar på boxningssäcken för då slår du desto hårdare.

 

 

 8. Våga – Om du är riktigt djupt nere under isen är det viktigt att prata med någon som är beredd att lyssna och det är bäst att vara helt ärlig för sig själv och för den man pratar med. Om du har ångest för något ska du se till att tala med någon om det, faktum är att ångest-spöket frodas om man stänger in det i garderoben men om man istället konfronterar spöket får det ingen näring och svälter och dör.
Bellas tankar: Jag har tur som aldrig lidit av någon ångest men jag har bekanta som haft det och som berättat för mig hur det känns. Självklart blir jag också lite ledsen och nedstämd ibland men då säger jag till mig själv: Skärp till dig Bella!- du har kommit hit till Sverige helt själv och klarat dig igenom så många motgångar så du har inte råd att vara ledsen.


9. Mål – Sätt upp ett mål som du verkligen kan klara av, det behöver inte vara att bli framgångsrik entreprenör som jag hade som mål 🙂 Det kan lika gärna handla om att gå en kurs, börja träna eller bara att ringa den där släktingen du tänkt på så länge. Ha gärna små delmål som du lättare har möjlighet att klara av. Det här liknar kognitiv terapi där man utmanar sig med det man tycker är obehagligt med små steg i taget. Bellas tankar: Jag har satt upp många mål i mitt liv och givetvis är inte alla uppnådda men är i alla fall stolt att jag alltid ger 100% så i min värld finns inget som heter: jag kan inte,  jag vet inte och det går inte.

 

 

 
10. Bjud på dig själv – Om du ger komplimanger till andra kommer det leda till att du också får några tillbaka och det kommer stärka din självkänsla. Bellas tankar: Jag tycker människor rent generellt är väldigt snåla med att ge varandra positiv feedback eller bara ett leende och tycker vi borde bli mer givmilda med det, det är dessutom gratis!  Jag ger ofta komplimanger till människor då de flesta har eller kan något som är unikt och värt att uppmärksammas. Smart, snygg, kreativ, rolig? Har man inte det ena så har man oftast det andra.

Glöm inte att livet består av rödljus, fartgupp, vägskäl och ibland en återvändsgata men det finns alltid någon slags utväg som du till stor del kan påverka själv.

”Om livet hade gått som på räls hade vi alla dött av tristess”    Bella Nilsson

 

192 kommentarer om “Bella Nilsson – 10 Skäl att inte få ont i själen”

 1. Vilket superbra inlägg, huvudet på spiken i vanlig ordning du är för jäkla härlig Bella ha ha!

  Svara
 2. Det här med att bryta tristessen är något som är viktigare än vad man tror. När min karl lämnade mig för en ung flamma för ett par år sedan grävde jag nästan ner mig i botten men jag ryckte upp mig, tittade mig i spegeln och sa: Du är bäst och du är värdefull gör nåt av det! Jag bestämde mig att begrava den gamla Ylva och att en ny fräsch Ylva skulle födas, sagt och gjort bokade jag tid hos frissan och klippte av mitt långa hår och färgade det kolsvart, skaffade långa svarta naglar och tatueringar. Jag blev den punkiga Ylva som jag varit hela livet men som var fångad inuti den strikt klädda Ylvas kropp. Det var härligt och jag pånyttföddes kan man säga.

  Svara
 3. Säger det igen Bella! Du skulle behövas i min förening och bidra med dina otroliga idéer och drivkraft. .

  Svara
 4. Boxningssäck med bild på ha ha så himla kul, jag skulle behöva många säckar om jag skulle slå alla idioter som jag känner!!

  Svara
 5. Kafferasten har plötsligt blivit roligare, grabbarna på firman slänger upp ditt snygga face på storbildstv:n varje fredag men nu var det tydligen redan på Torsdagen har du 2 dagar nu? Branschens sopdrottning är på topp märker vi i alla fall och vi springer gärna snabbt för att behaga dig snygga Bella puss från Grabbarna grus

  Svara
  • Oj oj oj, glöm inte bort att jobba bara killar 😉 Tänk på att man kan få fyrkantiga ögon av att titta för mycket på TV 😉

   Svara
 6. Oj det var tufft att leva upp till… gå fort.. dig skulle man inte våga ha som chef …. Kram från MICKE.

  Svara
 7. Du utstrålar styrka, intelligens och mod som jag aldrig tidigare sett nångång imponerande. Kramis från Ricardo 💜

  Svara
 8. Tack för ditt fina inlägg, roligt att höra att det är fler än jag som pratar med sig själv, även om jag har fått ovanan att göra det högt ibland, tur att dessa handsfree grejer finns, så man slipper hamna på hispan, när man går där och pratar med sig själv. Visst är det kul med lite kurvor i livet och backar, för det vore fasen så tråkigt om det bara vore rakt jämt. Mitt liv har inte varit ett inrutat liv och det har varit skönt, för om man rutar in sitt liv så kommer man förr eller senare att bli deppig, när man upptäcker att man inte levt alls, bara gjort en massa måsten. Visst arbete är inrutat men allt blir vad man gör det till, se till att fritiden inte blir så himla tråkig, ta med ungarna och matsäck ut i skogen, den där dammsugningen, disken och tvätten fixar du sen och tänk på att lite skit i hörnen har ingen dött av, det bättre det än ett rent h–vete.

  Kram

  Svara
  • Kära Inga-Lill, man kan ju tro att vi delar en av mina hjärnor du tänker verkligen precis som mig och jag blir på ännu bättre humör av din roliga kommentar.
   Det jag tyckte var extra bra var det här med att göra inrutade och tråkiga uppgifter till något kul och att se till att kompensera upp med rolig fritid.
   ”Det finns inga tråkiga jobb bara dålig mindset”. Kram på dig nu och ha en fortsatt bra vecka och helg 💖💖💖

   Svara
 9. Ha ha men gud så kul med att du säger till dig själv att hålla käften det originellt måste jag säga…

  Svara
 10. Träning är det enda sättet att slippa ångest, det är i alla fall min åsikt. Är jag deppad så drar jag direkt till gymmet och pumpar på för fullt detta gör att man liksom glömmer det man är deprimerad för.

  Svara
  • Ja William, det är väldigt skönt att träna, inte minst för det psykiska måendet. Man får mer energi av att träna och blir starkare på köpet!

   Svara
  • Jag är beredd att hålla med dig men människan ”behöver” problem av någon anledning och är absolut något vi själva skapar. Har man boende, pengar och mat så borde man rimligtvis vara rätt fri från problem.

   Svara
 11. Спасибо Tack för den fina blogg jag känner igen mig själv och vill förändras. Inte var ledsen och deprimerad din förebild är bra för människan 🌹🌹🌹

  Svara
 12. Du är en stor förebild för oss jag och mina vänner och stolta över vår syster från Iran, vi älskar dig och din blogg.

  Svara
 13. Du liknar en riktig kunglighet och passar bra in i den miljön det kanske bor en liten iransk prinsessa i dig Bella?

  Svara
  • Tack Waldemar, man vet ju aldrig det kanske finns lite blått blod i mina ådror kanske därför jag vill att alla ska vara på topp och agera blixtsnabbt…

   Svara
 14. Du har gjort det igen! Skrivit ett inlägg som slår de andra du gjort men jag vet att nästa vecka blir det ju ännu vassare ha ha otroligt bra och proffsigt gjort Bella.

  Svara
 15. Tänkte jag skulle ta en tur med gamla Bettan och hälsa på slottsfrun vill hon åka med på en liten utflykt måntro?

  Svara
 16. Borde du inte vara psykolog eller nåt istället? Du verkar ju ha stenkoll på hur vi funkar. Dina ledord skulle kunna hjälpa massa människor med problem.

  Svara
  • Nja tror nog jag överlämnar det uppdraget till proffsen men är smickrad över att du anser att jag skulle passa som psykolog det var inte dåligt!

   Svara
 17. Tänk om dom som klagar över allt möjligt visste vilket helvete jag gick igenom innan jag kom till Sverige, jag jobbar 10 timmar om dagen och betalar skatt har lärt mig svenska perfekt och begår inga brott. Kommer från tortyr och krig och blir arg när någon klagar på höga skatter.

  Svara
  • Jag förstår hur du tänker och människan fungerar oftast så att vi bara ser det som händer i vårt egna lilla utrymme och har svårt att tänka utanför den. Vad kul att du trivs så bra i Sverige och kämpat så hårt. Lycka till i framtiden 🌷

   Svara
 18. Fantastiska Bella du har verkligen fångat det viktiga i livet och hur vi alla borde tänka. All ”cred” till dig.

  Svara
  • Hej Vlada, ja jag är gift och kan du tyvärr inte träffa dig men är väldigt glad över din kommentar.

   Svara
 19. Kan fröken komma hit och visa lite säckar för oss? Vi vill gärna ha en privat demonstration av Rosa kvinnan själv. Jimmy är nog lite olyckligt kär också 😭

  Svara
  • Olyckligt kär? Trodde de som vara kära i mig var lyckligt kära.. Beträffande säckdemonstration har vi en bra hemsida där bilder och mått står specificerade kram på Er killar.

   Svara
 20. Vilka bra tips jag kommer definitivt använda mig av dina råd som jag tycker var genuint bra. Kram Kram från Mia

  Svara
 21. Ja det är inte lätt – jag ställer hårda krav på min personal och det är lika bra att vara ärlig från början, här finns ingen plats för soffpotatisar och latmaskar de får söka sig någon annanstans.

  Svara
 22. Bella jag har en konstig förfrågan. Skulle du kunna bli min livscoach? Din blogg är fantastisk och innehåller en härlig blandning av humor och allvar och alla jag känner har börjat läsa den också!!!!! Fattar att du har mycket att göra men jag är i desperat behov av hjälp för min ångest och då framförallt rädsla för dammråttor och mördarsniglar. Förstår att det här låter galet men jag tycker dom är skitläskiga – massa hudavlagringar jag spyr när jag ens tänker på det. Mördarsniglar kan jag inte ens titta på utan att spy.. har du nåt tips?

  Svara
  • Jag tycker du ska kontakta en professionell coach eller kurator med god kunskap i KBT som absolut skulle kunna hjälpa dig med dina problem.
   Jag kan tyvärr inte ge dig hjälp med livscoaching då jag har enormt mycket jobb med mitt företag som du säkert också förstår.
   Tack för att du kommenterar på min blogg ❤ och att du skriver om dina problem för det kan hjälpa andra följare att förstå att de inte är ensamma så TACK snälla Miranda och sköt om dig nu 🤗

   Svara
 23. You are a very inspiring person and I have learned a lot about myself from you- Thank you for the excellent blog.

  Svara
 24. herregud ett sånt bra inlägg jag har rabblat dina tips hela eftermiddagen och allt känns faktisk lite ljusare, jag har rätt lätt att gå ner mig och det sitter tyvärr i rätt länge och jag blir deppad så jag behöver såna här peppande bloggar tack snälla Bella.

  Svara
  • Varsågod Ingela bara kul att få hjälpa till, och vad bra att jag kan tillföra lite mer positivitet till dig via min blogg. Kram på dig.

   Svara
 25. Nä orkar inte se mer snygga skor nu – jag får inte köpa fler för min man för alla garderober är överfulla och det får inte plats fler nu (säger han);)

  Svara
  • Man kan alltid klämma in ett par till eller så rensar du bort några och gör plats för fler. Tänk såhär: 1 par in = 1 par ut, så är du ”hemma” 😉

   Svara
 26. Finns det något värre än när kollegan ska visa något på datorn och dom trycker med pekfingrarna en bokstav i minuten? Jag vill bara putta bort dem och skriva själv! Fort ska det gå./Kicki

  Svara
 27. Skönt att höra att du ä rak mot dina anställda. Det spelar ingen roll om man skriker eller är lugn, så fort man levererar negativ feedback som chef är det fel och någon blir kränkt. Jag har sett ett och anat under mina år här.

  Svara
  • ja, så kan det absolut vara, min personal är dock väldig tålmodiga de vet att ja har hett temperament 🧐

   Svara
 28. Du är bara bäst Bella. Söt vacker och sexig som någon skrev på Facebook. Men han hade ju helt rätt.
  Är en följare på Facebook och även här på bloggen när tid gives. Beundrar dig och din kreativitet och företagsamhet. Som jag skrev i början!!. Du är bäst.
  ♥️🤗👍👌. Kram Roland.

  Svara
  • Åh vilken kommentar, jag måste givetvis sända dig ett stort Bamse-tack 🤗 Det är så kul att få höra coachande ord om sin blogg och Facebook som är lite av mina bebisar… Kram på dig bästa Roland 💖💙💛

   Svara
 29. Fan vad folk deppar ihop hela tiden, de hittar hela tiden nåt att beklaga sig över. Är så trött på gnällspikar, vi bor i ett I-land, har mat för dagen vad fan är det för problem?

  Svara
 30. Bryta tristess är bra och jag gör det precis som du så ofta jag kan och gillar att utmana mig själv med allt ifrån konstiga tatueringar till att skicka brev till folk jag inte känner bara för kicken skull. Det här kanske är lite extremt men jag är en komplicerad man som du kanske förstår efter den här kommentaren.

  Svara
 31. Ser att du hälsat på i mitt slott visste väl att du skulle ta ditt förnuft till fånga nästa gång ser jag till att vara hemma 😛

  Svara
 32. Trodde först att det var din trädgård och hus ha ha du passar bra in i herrgårdsmiljö med andra ord 😉

  Svara
 33. Vilken resa du har gjort Bella, du hade tur som kom fram med livet i behåll det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet. Du är såå välkommen till Sverige 💝

  Svara
  • Tyvärr så är det dessvärre inte möjligt pga social distansering men tack för att du läser min blogg.

   Svara
 34. Du å jag borde ha en brainstorming ihop vi skulle kunna lösa alla världens alla problem det är jag säker på. Ditt driv och min ADHD borde vara en bra kombo eller? 💙💛 /Wera D

  Svara
 35. Allah say to me in my dream: You must find this woman and ask her for marriage Bella you are wonderful and we can be very happy Alhamdulillah 🙏

  Svara
 36. Stackars trafikledare han måste ju blivit helt chockad, men jag gillar inte heller såna där sengångare dom gör mig stressad som satan.😉😉

  Svara
  • Ha ha ja dom har ju en tendens att sätta igång stresshormonerna i kroppen och man känner ett behov att vilja skjuta på där bak…

   Svara
 37. Jag bröt min tristess ordentlig för några år sedan. På en och samma dag sa upp mig på jobbet gick hem och bröt med min man sedan 15 år tillbaka och packade en väska och stack. Efteråt skakade jag av adrenalin och hann väl ångra mig 100 gånger men stod fast i mitt val och livet har blivit så himla fantastiskt och bra jag tror min ex också mår bättre nu. Tack för din underbara blogg med massa kloka ord.

  Svara
  • Tacksam för att du delar med dig och att du gilla min blogg det gör mig väldigt glad ha nu en trevlig helg.

   Svara
  • Helt rätt uppfattat bästa Petra här finns inga begränsningar överhuvudtaget bara högsta farten är gott nog för mig.

   Svara
 38. Trodde du jag skämtade i förra inlägget? Ja har ett riktigt slott och nu var du otrogen med Häringe slott …. Jag blir ju nästan en aning förnärmad min kära, kram kram Patrik

  Svara
  • Kan man vara otrogen med slott? Jag hade ingen aning Patrik.. vi får väl se om jag hälsar på någon gång i ditt slott 😉

   Svara
 39. Kan du inte lägga ut bilder på boxningssäckarna som du tejpat bilder med idioter på? Vore ju kul som 17 att se vilka offren är 💪 💪 💪 💪

  Svara
  • Jag tror inte jag hinner att foto någon träning den här helgen men jag ska tänka på saken framöver. Ha det så bra i helgen 😘

   Svara
 40. Du kan konsten att inspirera, visade ditt inlägg på jobbet igår och alla nickade och tittade på varann och höll med om alla tio punkterna så du har gjort ett bra jobb Bella (igen) /Lena och syrrorna.💕💕

  Svara
  • Tack så mycket Lena för din fina återkoppling jag kan nästan se er framför mig och det låter som ni har en härlig stämning på jobbet.
   Ha en härlig helg 💖

   Svara
 41. Tänk att du ger så mycket råd och tips trots att du råkat så illa ut, du är verkligen en ödmjuk och givmild person. 😘

  Svara
  • Jag älskar att hjälpa andra och kan jag ge någon ett litet råd på vägen är det ju underbart förstås. Kram från mig.

   Svara
 42. Du verkar gilla Svensk kultur väldigt mycket, tänker då främst på bilderna. Ps. jättebra blogg.

  Svara
  • Tack bästa Bodil vad kul att du gillar min blogg och som svar på din fråga gillar jag verkligen svensk kultur väldigt mycket och gillar att se alla fina slott och parker 🇸🇪 🇸🇪

   Svara
 43. Det verkar ju som du blir snyggare efter varje inlägg vad försöker du göra med oss män egentligen? Fånga oss i ditt nät för att sedan äta upp oss som svarta änkan? 💗💗💗💗💗💗💗

  Svara
 44. Många bra råd men jag saknade rådet att surkärringar borde hålla sig hemma och isolerade livet ut varför måste folk vara så jäkla sura och leta fel? Jag har en kärring på jobbet som letar fel, jag gör i hennes ögon inget rätt utan hela jag är ett stort FEL.
  Jag blir mentalt knäckt av det här och skulle verkligen behöva en komplimang precis som du skriver om men det kan jag glömma när det gäller den kärringen. Förra veckan hade jag för kort kjol, igår undrade hon varför jag inte borstat håret och i julas ansåg hon att jag borde julpyntat på kontoret då jag är assistent. Hatar henne och att pynta!

  Svara
  • Först och främst förstår jag din frustration jag har upplevt det du gjort när jag var yngre på ett av mina första jobb.
   Det gäller att sätta sig själv i respekt även om det till en början kan leda till ännu mer frustration hos den sk. Surkärringen eller gubben för den delen.
   Man måste alltså visa var skåpet ska stå från dag 2, men deppa inte ihop nu det finns alltid en lösning på problemet och i ditt fall gäller det att behålla lugnet det är A och O. Om hon konfronterar dig om t ex håret kontrar du bara med att du hör vad hon säger och att alla har rätt att se ut hur man vill och att du är nöjd med hur ditt hår ser ut.
   Det är också viktigt att du talar i överdrivet lugn ton, detta kommer göra henne ännu mer förbannad men du visar din styrka på det här viset och som på sikt leder till att det inte blir lika kul at hacka på dig.

   Svara
 45. Älskar ditt hår det är helt fantastiskt du ser ut som en Iransk gudinna i mina ögon Hej svejs nu tar jag helg (och ett litet glas vin det är jag värd )

  Svara
  • Ha ha tack Stephanie vilken härligt ärlig kommentar ta du ditt glas vin det är du säkert värd ha en fin helg.

   Svara
 46. Välkommen till vårt land Bella – vet ju att du bott här en tid men vill ändå passa på att säga att det är underbart att få såna här härliga människor som blir nya svenskar du är ett väldigt gott föredöme.

  Svara
  • Tack för din kommentar som var väldigt bra – vad kul att du uppskattar det jag gör. Ha en magisk helg Majsan 😉

   Svara
 47. Det känns faktiskt som en del tror att vägen ska vara spikrak i livet och jag tror som dig att om den var det skulle livet vara ganska tråkigt.

  Svara
  • ja du har rätt i det och jag tror man går miste om saker man kunde haft nytta av om man hela tiden gör lätt för sig.

   Svara
 48. Du är en oslipad diamant Bella att du inte jobbar som modell är en gåta! Du är en riktigt 10 poängare tjejen men det har jag ju berättat förut. ❤

  Svara
  • Oj vilka fina ord… modellyrket är inget som lockar direkt jag är alldeles för kreativ för att bli fotad hela dagarna, måste ha fler utmaningar. Ha en fin helg 😘

   Svara
 49. Bästa Snygg-Bella, både jag och grabbarna fick fan en tår i ögat när vi läste inläggen om din pappa och hur du kom till Sverige.. tur vi fick lite schyssta bilder och spana på såhär inför helgen. puss från Patrik å byggarna 😘😘😘😘😘

  Svara
 50. Men hjälp vilken otäck upplevelse du måste varit livrädd, ensam i en stor stad i Turkiet fy vad hemskt ”Lorena”

  Svara
  • Det var rätt skrämmande kan jag lova men med tanke på vad jag redan upplevt hade jag lagrat massa mod som behövdes på flykten till friheten.

   Svara
 51. Hur kan man inte gilla dig Bella? Du är verkligen ”likeable” och verkar vara en otroligt genuin och fin människa. Ha en supertrevlig helg 😘 🌞

  Svara
 52. Härligt att se någon som lever livet och inte bara går i gamla hjulspår det är sunt Bella du är en stor förebild för oss svenskar glöm aldrig det!

  Svara
  • OJ vilken härlig kommentar.. Tack Magnus! Jag älskar att leva livet och att bryta trender och att våga göra det omöjliga möjligt.

   Svara
 53. Tänk så vacker man kan vara då? Du verkar älska lyx och flärd precis som jag själv och det kan jag ordna för dig min kära vän..

  Svara
  • Jag är faktiskt en ganska jordnära människa tro det eller ej men ibland kan det vara kul att unna sig något extra såklart. Ha en fortsatt härlig kväll 😉

   Svara
 54. du verkar gilla Svensk kultur väldigt mycket, tänker då främst på bilderna. Ps. jättebra blogg 🤗 💙💛

  Svara
  • Tack bästa Bodil vad kul att du gillar min blogg och som svar på din fråga gillar jag verkligen svensk kultur väldigt mycket och gillar att se alla fina slott och parker.

   Svara
 55. Lovely Senorita you are a fantastic woman in many ways. Smart, sexy and kind. Me and my collegues follow our blog every week. Love from Augusto.

  Svara
 56. Det finns bara en av dig och det är du….. jäklar vilken igenkänningsblogg du driver. Man tänker ju verkligen till på hur man är och tänker med många goa skratt har du vägarna förbi Halmstad någongång titta in vetja.

  Svara
  • Tack för både kommentar och inbjudan det var rart av dig. Vi får väl se vart vingarna bär mig.. Ha en fin kväll.

   Svara
 57. Jag känner igen det där med temperament, nu är ju jag helsvensk men har ett satans temperament och när jag är igång skakar vattenglasen precis i Jurassic Park filmen…..

  Svara
 58. På mitt jobb har vi en piltavla där vi sätter upp foton av folk vi inte gillar som tur är går aldrig cheferna dit dom har inte ens nyckel dit.

  Svara
 59. Vilken resa från Iran du gjort det är inte många som hade klarat av den och särskilt inte i den unga ålder som du då var i. Tack för att du delar med dig. Kram från Wille

  Svara
  • Jag tror du har rätt Wille, det krävs väldigt mycket mod och beslutsamhet för att våga göra den resa jag faktiskt gjort. Trevlig helg på dig.

   Svara
 60. Jag sätter upp mål varje dag men bryter dem lika snabbt ha ha har ingen ork att hålla fast vid dem kan inte du komma med piskan och se till att jag sköter mig Bella?

  Svara
 61. Det där mantrat ska jag tjata in i skallen min det kan du lita på Bella. Tack för en kanonbra blogg som tar upp en massa bra fakta. Du skulle nog kunna bli en jädra bra politiker med dom där idéerna inte för att jag vill jämföra dig med dom idioterna men du fattar vad jag menar du e smart.

  Svara
  • Tack gulliga Erik jag förstår precis vad du menar och jag är faktiskt stolt över att du anser att jag skulle bli en bra politiker de måste jag säga är en fin komplimang.

   Svara
 62. Ett toppeninlägg som alla borde läsa du är verkligen en stor förebild hos oss, pm:ar dig om ett litet förslag Bella.

  Svara
 63. Jag har ju ett förflutet av psykisk ohälsa och har vid ett par tillfällen övervägt att lämna jordelivet och då snackar jag NÄRA. Första gången hejdades jag av att telefonen ringde och andra gången var det dånet från tågskenan som skrämde mig i sista sekunden. Efter dessa tillfällen provade jag ett dussin psykologer utan framgång men hittade till slut hjälp i min systers man som har haft samma problem och som läste av mig på ett sätt ingen annan tidigare gjort kund relatera på ett annat sätt. Jag insåg att livet hade mer att erbjuda och att det lika bra att köra stenhårt med det man gillade att göra. Sluta begränsa sig sluta ge upp och lära mig älska mig själv” Förlåt för lång kommentar men blev så inspirerad av ditt inlägg.

  Svara
  • Tack snälla Frank för den långa intelligenta kommentaren jag tycket den var fantastisk och jag är imponerad av dig dels att du delar med dig och att du faktiskt tog tag i dina problem. Grattis!

   Svara
 64. Gnällmänniskor finnas det ju verkligen gott om det är ju ett faktum. De borde tänka mer på vad andra gått igenom innan de ojar sig över diverse saker.

  Svara
  • Jag Isak du har så rätt i det du skriver. Tror dock att vi människor har väldigt svår att sätta oss in i andras känslor, det handlar ju om hur DU tolkar saker, hur DITT LIV ser ut. Andras liv är ovidkommande i det stora hela det är lätt att bli hemmablind.

   Svara
 65. Du har verkligen rätt särskilt på nr 4. När jag har varit riktigt nere har jag märkt vilka mina riktiga vänner är och de andra har precis som du säger försökt avsluta samtalet fort och sedan gjort sig oanträffbara. Håller också med om att du själv är din bästa kompis!

  Svara
  • Jättebra kommentar Yvonne, trist att du fått smaka på punkt 4 tyvärr tror jag många med dig upplevt samma sak. Kram på dig.

   Svara
 66. Måste säga att jag har haft nytta av alla dina goda råd på din blogg, det har blivit lite som min bibel nu så du ska vara stolt med det du åstadkommit genom livet. Kram på dej.

  Svara
 67. Man blir så stärkt utav det du skriver! Du är en ängel ❤️ som leder oss till att tänka efter ❤️ Kommer att läsa de här 10 stegen ofta ❤️ Feedback ger du oss kära Bella…

  Svara
  • Tack snälla vad roligt att du tycker om mina 10 steg det gör mig väldigt glad och är tacksam att du kommenterat mitt inlägg.
   Kram på dig ❤️

   Svara

Lämna en kommentar