Bella Nilsson – Manligt och Kvinnligt
Det finns forskning som visar att kvinnor förväntar sig att få hjälp utan att be om det men att män däremot sällan erbjuder hjälp utan inväntar en begäran om hjälp.
Jag tror de flesta känner igen det här scenariot och givetvis är det som bäddat för frustration och besvikelser om man inte känner till hur kvinnor och män fungerar och tar emot information.

Något som också är skillnad mellan kvinnor och män är att kvinnan har behov av att tala ut om sina bekymmer och besvär på ett sätt som män i stort sett aldrig gör. När en kvinna vill prata ut är det risk att hon pratar för helt döva öron och om hon vill få mannen att lyssna ska hon helst boka en tid.

 

 

Så här fungerar männen: När män får höra att mjölken är slut så hör de: ”mjölken är slut” Kvinnan däremot tycker att hon tydligt kommunicerat att han ska lyfta på rumpan och åka och köpa mjölk men faktum är att hon faktiskt inte sagt det uttryckligen. Det enda som framkommit enligt männen är att mjölken är slut. För männen innebär detta uttalande att det inte är någon idé att gå till kylen om de blir sugna på mjölk.

Nedan ser ni en figur som visar de två kuggarna (män och kvinnor) som ska passa ihop och fungera tillsammans men blir hindrad av en tredje kugge som gör att hela samtalet och i värsta fall relationen havererar.

 

 
Om vi istället försöker lära oss varandras språk kanske vi kan kommunicera på ett vettigt sätt som gör att vi lättare håller sams. Nedan hittar ni snabba lösningar som garanterat kommer vara till hjälp för Er män för att hantera de flesta kvinnor:

Kvinnors uttryck:                          Lösning:

Jag hatar den här tapeten ”                        Googla fram en snygg tapet och visa din käresta och planera därefter in ett datum för bytet

 

”Jag har inget att ta på mig”                        Ta fram kreditkortet och låt henne klicka hem vad hon vill eller kör henne till närmsta shoppingcenter

”Gud vad jag är tjock”                                  Här får du passa dig extra mycket och svara henne att hon är smalare och snyggare än alla andra kvinnor i världen oavsett hur hon ser ut. Kvinnor vill INTE höra sanningen

 

”Det är bara jag som städar här”                 Börja inte argumentera utan ta genast fram ett kalkylark i Excel och gör ett städschema.

 

”Titta, hon ser ju inte klok ut”                      Håll bara med för guds skull annars är du körd för tid och evighet.               

 

”Kan jag ha det här på mig?”                        Här kommer en kuggfråga där du kommer göra fel hur du än försöker – om du säger Ja kommer du få följdfrågor i stil med ”du säger ja bara för att vara snäll” säger du däremot Nej så får du höra ”tycker du jag är tjock eller?” Det du kan göra för att undvika konflikt är att låtsas få ett viktigt telefonsamtal som inte kan vänta.

 

 


Nu är det ju inte bara det stackars männen som behöver vägledning.
Vi kvinnor måste också förstå hur männen uttrycker sig och vad de egentligen menar!

Mäns uttryck:                               Betydelse:

”Jag gör det sen”                                       Jag gör det eventuellt inom en månad eller ett år det beror på dagsformen- förvänta dig inget!

”Ska vi kramas”                                          Ska vi ha sex?

”Älskling jag tänder grillen”                      Jag går ut och dricker öl – grillen kan vänta!

”Du är så himla snygg”                              Det är faktiskt dags för sex nu!

”Ska vi titta på TV”                                     Jag väljer kanal och det blir antingen stora maskiner på isiga vägar, stora skogsmän fäller jätteträd, manliga män meckar med bilar eller om man har riktig tur: hillbilly-killar som spelar banjo och tillverkar sprit i urskogen.

 

 
Jag hoppas ni fått lite hjälp på vägen med ovanstående förklaringar om hur män och kvinnor uppfattar och tolkar varandras språk. Ta hand om varandra nu!

Nu vill jag till sist önska er alla en helt underbar midsommar, själv ska jag ta det lugnt med barnen och bara njuta i poolen.