Kategorier
Företagande

Dags att stänga butiken

Det finns en sång som lyder att du ska veta när du ska hålla fast och när du ska gå iväg. Så är det med relationer, arbeten och även när det gäller ett eget företag. Ett tufft men nödvändigt val.

Du har gjort dina marknadsundersökningar, jobbat livet ur dig och har annonserat dig blå och lila. Men ändå vill det sig inte riktigt med ditt företag. Med hjälp av konsulter av alla de slag har du försökt reda ut vad det beror på men ändå har du inte kommit ens en bit längre på den vägen. Och nu börjar det bli akut läge där du helt enkelt inte kan betala löner eller göra rätt hos alla dina leverantörer. Vad kan du då göra för att stoppa det här tåget som går helt åt fel håll, innan det rusar ännu längre? Jo, det finns alltid en möjlighet att göra en konkursansökan. Ett sätt att stoppa tåget och skapa en ordning och ett avslut.

Även den bäste

Du ska aldrig skämmas för att ditt företag har gått dåligt. Det finns ibland inte någon förklaring till varför något går snett medan andra företag blomstrar. Men det du alltid ska ha ansvar över är att sätta stopp när du känner att det börjar barka allt för långt åt fel håll. Och det är ett ansvar som du inte bara har mot dig själv utan även mot dina leverantörer, kunder och anställda. Så var noga med att träna dig på att stoppa tåget i tid.