Kategorier
Företagande

Hitta rätt jobb med rusta och matcha i Sigtuna – Arbetsförmedlingens nya tjänst

Arbetslöshet kan vara en påfrestande och långtråkig period i livet för många av oss. Men det finns hjälp att få för att snabbare komma tillbaka till arbetslivet. En sådan hjälp är Arbetsförmedlingens nya tjänst ”Rusta och Matcha”.

Vad är rusta och matcha?

Rusta och matcha i Sigtuna är en tjänst som syftar till att rusta arbetssökande med nya kompetenser för att de ska kunna konkurrera bättre på arbetsmarknaden. Tjänsten erbjuder även möjligheter för studiebesök och karriärvägledning.

Förbered dig för arbetsintervjun

Att söka jobb kan vara en utmaning, särskilt om man inte har erfarenhet av arbetsintervjuer. Rusta och matcha hjälper dig att förbereda dig för sådana situationer och förbättra dina chanser att landa jobbet du söker. Genom träning och övning lär du dig att föra dig på ett professionellt sätt under intervjuerna.

Karriärvägledning och studiebesök

Genom att gå på studiebesök och lära dig mer om olika karriärmöjligheter får du en bättre förståelse för vilken riktning du vill ta i din karriär. Rusta och matcha i Sigtuna ger dig möjlighet att hitta rätt väg för att nå dina mål och utveckla din kompetens.

Fördelar med rusta och matcha

Genom att använda rusta och matcha tjänsten ökar du dina chanser att hitta det jobb som passar dig bäst. Du lär dig att skriva en bra ansökan, förbereda dig inför intervjuer och utveckla din karriär. Tjänsten ger dig även möjligheten att möta arbetsgivare och knyta nya kontakter.