Kategorier
Tips

Sitt rätt med ergonomiutbildning för företag

Felaktig arbetsställning ger värk och obehag. Därför är det viktigt att kolla upp hur arbetsplatsen är utformad. I en ergonomiutbildning för företag får man den nödvändiga kunskapen.

Man märker inte ens det själv ibland, att man långa stunder på dagen sitter på fel sätt. Många arbetsplatser har en stol, ett bord, och sedan sätter sig folk där och jobbar utan att ens tänka på att göra en individuell justering. Efter en tid upptäcker man att man har spänningar i kroppen och har obehag eller värk i axlar, nacke och rygg. Spänningar tar mycket energi och kraft, så det bästa är att du genomgår en ergonomiutbildning för företag för att bli mer medveten inom detta område.

Att inte belasta kroppen i onödan

Numera är det vanligt med höj- och sänkbara skrivbord, just för att få en varierad arbetsställning och slippa spänningsvärk. Om det är flera anställda som delar på en arbetsplats är det givetvis ännu viktigare att den är justerbar. De flesta har en egen kontorsstol, och den ska förstås vara inställd för just den personen som använder den.

Det är lätt att slarva med detaljerna, och som nyanställd eller vikarie kanske man inte ens tänker på att det är viktigt att man sitter på rätt sätt när man arbetar. Detsamma gäller också för belysningen, att det är ett bra ljus där man arbetar, så att man inte anstränger ögonen i onödan. Allt sådant som arbetsgivaren behöver tänka på får man också veta när man går på en ergonomiutbildning för företag.