Kategorier
Tips

Skärmmöten både vardag och framtid

Digitala möten är avgörande för verksamheter både här och nu och i framtiden. Alla är beroende av flexibiliteten att arbeta på olika platser och mötas online över datorer eller telefoner.

Föreställ dig att du hade en tidsmaskin. Tänk dig nu att du åker tillbaka några decennier i tiden. Kliv in på ett kontor på valfritt företag, gå in och avbryt ett konferensmöte och berätta att snart är sådana här mötesrum passé. Snart kommer ni att samtala via skärmar, och ingen av er kommer sitta här på kontoret. Någon kommer sitta hemma i sitt kök i morgonrock och kalsonger. En annan kommer sitta i en fjällstuga i Sälen. En tredje kanske sitter på en flygplats i Nairobi medan den fjärde precis checkat in på ett litet youth hostel i Peru. Det är möjligheterna som följer via digitala möten. Det är det som är vardagen här och nu och definitivt det som väntar oss i framtiden.

Tas idag för givet

Det är ingen längre som har tid för att samlas på samma plats för att ha ett möte i möblerade rum. Nu är det digitala möten för företag som gäller. Kontorspersonerna från förr i tiden skulle inte tro sina öron när du berättar om framtidens möten. Det är inte så svårt att förstå. Tekniken har gått med rasande fart och på den tiden måste de möjligheter vi idag tar för givet ha låtit fullständigt vansinniga. Icke desto mindre är det som det är. Utan digitala möten kommer vi idag inte särskilt långt.