Kategorier
Ekonomi

Anlita en redovisningsbyrå i Stockholm

Det första man ska lära sig som företagare är att sköta sin redovisning på ett korrekt sätt och detta då det är av ett intresse för samhället. Utan korrekt redovisning skulle många företagare kunna komma undan med att betala för lite skatt, kunna gömma undan vinster och kunna redovisa mindre förluster än vad som egentligen hänt. En korrekt redovisning måste alltså genomföras varje år och detta oavsett om man driver ett företag i Stockholm, i Örebro eller i Malmö och om det handlar om en mindre målerifirma eller en börsnoterad jätte. Varför misslyckas då så många med detta?

Jo, felet många gör – framförallt mindre företag med en- eller ett fåtal anställda – är att man tar detta för lättvindigt, man tror att det enbart handlar om att lägga ner några få timmar innan årsredovisningen och bokslutet och hamnar i en slags tidspress som gör att siffrorna inte stämmer överens med verkligheten. Många mindre företagare försätter sig på grund av denna lathet och detta slarv i onödiga situationer som kan leda både till fängelse och dryga böter – samt naturligtvis ett näringsförbud för företaget i fråga.

Vi säger här onödigt slarv då det finns hjälp att få och detta även till en väldigt rimlig summa. Driver du exempelvis en mindre firma i Stockholm så ska du veta att det i den staden finns väldigt många redovisningsbyråer – i alla prisklasser – som står beredda att bistå dig med din redovisning. Genom att anlita en sådan så riskerar du ingenting, du slipper allt extraarbete med olika papper och du kan lägga ner all din tid på det primära – nämligen att få din egen verksamhet att bli så lönsam som möjligt. Redovisning, en löpande bokföring och korrekta bokslut är något som måste skötas oavsett vilken bransch man är verksam inom och då det finns hjälp att använda sig av för de som är osäkra eller inte har tid – ja, då är det bara dumt att inte använda sig av denna.

Redovisningsbyråer i alla storlekar

Det man kan ha lite i åtanke då det gäller att anlita en redovisningsbyrå är att denna är något som man ska skaffa en god relation med och verkligen känna tillit för. De sköter trots allt om en väsentligt del av din verksamhet, eller hur? Därför ska man – innan man anlitar någon – också sondera terrängen lite; något som kan vara svårt i Stockholm där det – som vi sa ovan – finns väldigt många redovisningsbyråer att välja bland. Här kan ett tips vara att man väljer en redovisningsbyrå som håller ungefär samma storlek som din egen verksamhet gör.

Du behöver kanske inte anlita samma bolag för din redovisning som exempelvis IKEA eller H&M om du driver ett måleri i Stockholm med kanske två stycken anställda. Här kan du istället rikta in dig på en mindre redovisningsbyrå som dessutom är billigare och där chansen till den personliga kontakten och relationen är betydligt större.

Som sagt; en relation ska byggas tillsammans med ett förtroende då det handlar om redovisning och anlitande av en redovisningsbyrå; ta dig tid innan du gör ditt val och detta oavsett om du bor i Stockholm, Malmö eller Kiruna. Även om det naturligtvis finns ett större utbud just i Stockholm.