Kategorier
Ekonomi

Ekonomisk plan BRF – detta ska du tänka på

Alla bostadsrättsföreningar behöver ha en ekonomisk plan. Nedan följer lite enkla tips om vad man bör tänka på när man upprättar en ekonomisk plan för sin BRF.

Ofta kan man få hjälp av en advokatfirma att upprätta en ekonomisk plan för sin bostadsrättsförening. Om man inte redan har en sådan upprättad är det viktigt att det görs annars har man inte rätt som förening att upplåta bostäder. Flera juridiska firmor har ofta ekonomisk plan för BRF som ett särskilt ämne. Så det finns duktiga och kunniga jurister som kan hjälpa er med er plan om ni inte kan eller vill upprätta denna själva. Kolla gärna med er lokala advokatbyrå vad de har hjälpt andra bostadsföreningar med tidigare och ni kommer snabbt märka om det är en framtida samarbetspartner för er.

Kostnadsfri rådgivning för ekonomisk plan för BRF

Ni kan med största sannolikhet får en kostnadsfri rådgivning av er advokatbyrå eller juristfirma. Tänk på att ha alla nödvändiga handlingar tillgängliga när ni ska ta hjälp med er ekonomiska plan. De allra flesta firmor efterfrågar transparens och tydlighet. Är ni osäkra på vilka handlingar som ska finnas med, så ta kontakt med er advokatbyrå och kolla vilka dokument de efterfrågar. En ekonomisk plan går ofta att likna vid en budget, så det kan vara något att utgå ifrån när det blivit dags att utföra planen. När den ekonomiska planen är klar ska den även kontrolleras av en eller två oberoende intygsgivare innan den kan godkännas och sedan lämnas över till boverket. Läs mer om ekonomisk plan för BRF på den här hemsidan: https://www.ekonomiskplanbrf.se/